Tudta-e?
A nemzetközi kereskedelemben a kávé értékben kifejezett éves forgalmát csak az olaj előzi meg.

99. szám - 2012. október 01.

Pályázati felhívás

Vajdasági TUDOK

A magyarországi Kutató Diákok Országos Szövetségének hagyományos rendezvénye, a TUDOK konferencia vajdasági regionális döntője 2012. december 1-én lesz Topolyán.
MUHI Béla

A Tudományos Diákkörök Országos Konferenciája (TUDOK) regionális döntőjét 2012. december 1-én 9 órai kezdettel rendezi meg Topolyán a Dositej Obradović Közgazdasági Iskolában és a Sinkovics József Műszaki Iskolában, a budapesti székhelyű Kutató Diákok Országos Szövetsége az Anagramma Műhely közreműködésével. Helyi szervező Mengyán Pletikosić Ildikó (e-mail: anagramma.bajsa@gmail.com).

A konferencián saját, kizárólag tudományos kutatásról szóló anyaggal lehet indulni, témamegkötés nélkül. Azok a diákok jelentkezhetnek, akik az érettségi bizonyítványt 2012-ben szerezték meg, vagy 2012 után érettségiznek majd, alsó korhatár nincs. Minden diák egy előadással indulhat, az előadásoknak maximum 2 szerzője lehet. A vajdasági regionális konferenciára a diákok a www.kutdiak.hu honlapon elérhető regisztrációs oldalon jelentkezhetnek be október 15-ig. Jelentkezéskor a diákok munkájuk rövid összefoglalóját is feltöltik, a formai követelmények és egyéb fontos információk szintén ezen a honlapon találhatók meg. Az adott szekcióba besorolt előadás ismertetésére 10 perc áll rendelkezésre, melyet 5 perc vita követ (a szakbizottság és a nézők kérdéseire kell válaszolni). Az előadások megtartásához a szervező iskola megfelelő feltételeket biztosít (számítógép, projektor stb.) A szekciók kialakítása a korábbi évek gyakorlata szerint történik. A konferencia legjobb előadásait bemutató diákok 2013 tavaszán részt vehetnek a magyarországi országos döntőn, amelyet ezúttal Tatabányán rendeznek meg.

Kérjük a diákokat, felkészítőket, hogy figyelmesen olvassák el a verseny felhívásának részletes szövegét a fent megjelölt honlapon, a vajdasági elődöntőről pedig a következő honlapon várhatóak információk a közeljövőben: www.dositejbt.edu.rs/hu/
ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2022 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor