Tudta-e?
Hogy a világ legkisebb műholdját 2000-ben bocsátották fel. A Picol-sat-1 és -2 ellenőrző műhold 250 grammos, kártyacsomag nagyságú szerkezet volt, és harminc méter hosszú huzal kötötte őket össze.

89. szám - 2011. október 01.

Pályázati felhívás

Vajdasági TUDOK

A Tudományos Diákkörök Országos Konferenciája (TUDOK) vajdasági regionális döntőjét 2011. november 26-án 9 órai kezdettel rendezik meg Adán a Műszaki Iskolában.
MUHI Béla

A magyarországi Kutató Diákok Országos Szövetsége és a Kutató Diákokért Alapítvány a 2011/2012-es iskolaévben XII. alkalommal rendezi meg a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáját (TUDOK). Előzetesen az őszi terminusban hat helyszínen kerül megrendezésre a Tudományos Diákkörök Regionális Konferenciasorozata. A legjobb előadásokat megtartó diákok meghívást kapnak a tavaszi döntőre, melyet ezúttal Budapesten rendeznek meg.

A vajdasági regionális konferenciát Adán a Műszaki Iskolában rendezik meg. Az iskola címe: Műszaki Iskola, 24430 Ada, Moša Pijade u. 47. Telefonszám: 024/853-034.

Helyi szervező Pecze Rózsa tanárnő (tel. 063 8 660 633). A vendéglátó iskola mellett a konferencia szervezői a budapesti székhelyű Kutató Diákok Országos Szövetsége és a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete.

A konferencián saját, kizárólag tudományos kutatásról szóló anyaggal lehet indulni, témamegkötés nélkül. Azok a diákok jelentkezhetnek, akik az érettségi bizonyítványt 2011-ben szerezték meg, vagy 2011 után érettségiznek majd, alsó korhatár nincs. Minden diák egy előadással indulhat, az előadásoknak maximum 2 szerzője lehet. A vajdasági regionális konferenciára a diákok a www.kutdiak.hu honlapon elérhető regisztrációs oldalon jelentkezhetnek be október 15-ig. Jelentkezéskor a diákok munkájuk rövid összefoglalóját is feltöltik, a formai követelmények és egyéb fontos információk szintén ezen a honlapon találhatók. Az adott szekcióba besorolt előadás ismertetésére 10 perc áll rendelkezésre, melyet 5 perc vita követ (a szakbizottság és a nézők kérdéseire kell válaszolni). Az előadások megtartásához a szervező iskola megfelelő feltételeket biztosít (számítógép, projektor stb.) A szekciók kialakítása a korábbi évek gyakorlata szerint történik.

A konferencia legjobb előadásait bemutató diákok 2012 tavaszán részt vehetnek a magyarországi országos döntőn, amelyet ezúttal a budapesti Puskás Tivadar Távközlési Technikumban rendeznek meg.

A részletes pályázati felhívás elérhető itt: http://kutdiak.hu/dokumentumok/felhiivas.pdf

Kapcsolódó cikkek

    ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2022 Fókusz. Minden jog fenntartva!
    Design by predd | Code by tibor