Tudta-e?
hogy noha a világon mintegy 30000 emberi fogyasztásra alkalmas növényfaj létezik, a világ élelmiszereinek 90 százaléka mindössze 20 fajtából készül?

110. szám - 2013. november 01.

Pályázati felhívás

Vajdasági TUDOK

Magyarkanizsán rendezik meg a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciája (TUDOK) regionális döntőjét 2013. december 7-én 9 órai kezdettel - meghosszabbítva a bejelentkezési határidő.
MUHI Béla | a szerző cikkei

2006 után immár második alkalommal kerül megrendezésre a vajdasági TUDOK a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpontban. Helyi szervező ezúttal Kőrösi Sóti Beáta (e-mail: korosi@stcable.net). A vendéglátó iskola mellett a konferencia szervezői a budapesti székhelyű Kutató Diákok Országos Szövetsége és a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete képviseletében Muhi Béla.

A konferencián saját, kizárólag tudományos kutatásról szóló anyaggal lehet indulni, témamegkötés nélkül. Azok a diákok jelentkezhetnek, akik az érettségi bizonyítványt 2013-ban szerezték meg, vagy ezután érettségiznek majd, alsó korhatár nincs.

Minden diák egy előadással indulhat, az előadásoknak maximum 2 szerzője lehet. A vajdasági regionális konferenciára a diákok a www.kutdiak.hu honlapon elérhető regisztrációs oldalon jelentkezhetnek be november 25-ig.. A jelentkezéshez előzetes regisztráció szükséges az Online rendszerbe (a honlap jobb felső sarkában a „bejelentkezés” gombra kell kattintani).

Jelentkezéskor a diákok munkájuk rövid összefoglalóját is feltöltik (minimum 1200, maximum 2000 karakter lehet (szóközökkel), a formai követelmények és egyéb fontos információk szintén ezen a honlapon találhatók.

Az adott szekcióba besorolt előadás ismertetésére 10 perc áll rendelkezésre, melyet 5 perc vita követ (a szakértő zsűri és a nézők kérdéseire kell válaszolni). Az előadások megtartásához a szervező iskola megfelelő feltételeket biztosít (számítógép, projektor stb.). A szekciók kialakítása a korábbi évek gyakorlata szerint történik. A diákok benevezési díja szerzőnként 300 dinár, a csekket a meghívó mellékleteként küldik el október folyamán.

A konferencia legjobb előadásait bemutató diákok 2014 tavaszán részt vehetnek a magyarországi országos döntőn.
ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2023 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor