Tudta-e?
hogy a négyesikrek születésének valószínűsége 1:490.000!

70. szám - 2008. december 22.

Ünnep

Szeretetet adni és kapni

Újvidéki diákok ajándékai padéi társaiknak

Közelednek az ünnepek, az emberek igyekeznek megajándékozni családtagjaikat, szeretteiket. Vajon eszünkbe jut-e, hogy nemcsak a kisebb-nagyobb ajándék, hanem egy kedves szó, apró figyelmesség is micsoda örömet okozhat? Karácsonykor ismeretlenül megajándékozni valakit pedig igazi nemes emberi cselekedet. Ezt tanulták most meg az újvidéki Sonja Marinković Általános iskola felsős diákjai!

Muhi Horváth Gabriella, az iskola magyartanárnője volt az ötletadó: „Elhatároztuk, hogy karácsonyi ajándékcsomagokat készítünk, és ezeket elküldjük egy olyan iskolába, ahol a gyerekek minden bizonnyal nagyon meg fognak nekik örülni. A diákok óriási lelkesedéssel fogadták az ötletet, a tanárkollégák és Ács József iskolaigazgató is csomagolni kezdett…”

A választás ezúttal a padéi Szervo Mihály Általános Iskolára esett. Palusek Endre igazgató az első telefonhíváskor nagyon meghatódott, majd örömmel vette át a több tucatnyi karácsonyi ajándékcsomagot.

Ónodi Nikol (8. oszt.) örömmel készítette ismeretlen társának az ajándékot, egyszer azért szeretne vele megismerkedni. Ádám Barbara (8. oszt.) csomagján az áll, hogy lánynak szól, és azt kívánja neki, hogy legalább akkora örömmel csomagolja ki, mint amekkora szeretettel ő ezt elkészítette. Varga Anita (6. oszt.) most úgy érzi, jobb adni, mint kapni, csodálatos érzés valakinek jót tenni. Brusznyai Katarina (6. oszt.) szerint a csomagokban édesség, tornacipő, ruhanemű, iskolaszerek lehetnek, kinek mi jutott az eszébe, vagy mit engedhetett meg magának. Fontos az, hogy igazi meglepetés és hatalmas öröm legyen ez a szeretetcsomag. Vukelić Filip (5. oszt.) egy fiúnak kíván boldog karácsonyt, és szeretné, ha a szülők is örülnének annak, hogy gyermekükre valaki a távolból is gondol. Erdei Tímea (5. oszt.) szeretné, ha máskor is lenne hasonló ajándékozás.

Az akciót az újvidéki iskolában folytatják. Húsvétra a közelmúltban árvíz sújtotta valamelyik bánáti falu gyerekeinek szeretnének ajándékokat küldeni. Szép lenne, ha mások is követnék ezt az ajándékozási példát. És még valami: Jó lenne, ha a szeretet nemcsak a szeretet ünnepén jutna az eszünkbe, hanem minden nap gyakorolnánk…

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2023 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor