Tudta-e?
A Földön található sós víz mennyisége a 38-szorosa az édesvízének.

106. szám - 2013. július 01.

Szeminárium tanároknak

XIII. Apáczai Nyári Akadémia

A vajdasági magyar pedagógusok körében jól ismert és igen népszerű az Apáczai Nyári Akadémia (ANyA) elnevezésű pedagógus továbbképzés, mely ezúttal 2013. július 8-án kezdődik Újvidéken…
MUHI Béla

1
Az ANyA a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének egyik legjelentősebb hagyományos szakmai rendezvénye. Az anya az egyik legszebb szavunk, mely a szeretetre, a ragaszkodásra, a gondoskodásra, a nevelésre asszociál, és mindezek bizonyos értelemben erre a tanári továbbképzésre is jellemzők.

A rendezvény helyszíne Újvidéken az Apáczai Diákotthon. Az idén négy szekcióban folyik majd a munka. Mindegyik képzés egy hétig tart és hivatalosan akkreditált.

A szervezők elvárása az, hogy a hazai új oktatási reform szellemében olyan pedagógiai, pszichológiai, módszertani témák szerepeljenek, melyek időszerűek, szakmai szempontból jól hasznosíthatók az oktatói és nevelői munkában. A szakmai program előadói ezúttal is közismert hazai és magyarországi pedagógusok, szakemberek lesznek. A program szerint szakmai jellegű előadások hangzanak el, műhelymunkák és gyakorlatok lesznek, és ezeket rendre megbeszélés, illetve vita követ. Az előadók korszerű didaktikai és multimediális eszközöket alkalmaznak az előadások során, lesznek műhelymunkák, számítógépes animációk is.

Az oktatási jellegű témák mellett kapcsolatokat építő programok, kulturális és szórakoztató tartalmak is tervbe vannak véve. A résztvevők szakkönyvelet, nyomtatványokat és elektronikus formában szakmai jellegű anyagokat vihetnek magukkal.

A részletes programterv és a jelentkezési lap megtalálható a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének hivatalos honlapján: www.vmpe.org.rs

Program
Dátum Cím, főszervező Helyszín
2013. július 8-12. Természettudományok – Akkreditált tanári továbbképzés a természettudományos műveltség fokozása céljából tanítóknak, tanároknak
Főszervező: Muhi Béla
24 órás akkreditált képzés
 
Apáczai Diákotthon, Újvidék, Ćirpanov u. 54
2013. július 8-12. Történelem és magyarság – Akkreditált továbbképzés tanároknak, tanítóknak
Főszervező: Dulka Andor
24 órás akkreditált képzés
 
Apáczai Diákotthon, Újvidék, Bogdan Šuput u. 16
2013. július 15-19. Osztályfőnökök akkreditált továbbképzése tanároknak, tanítóknak
Főszervező: Muhi Horváth Gabriella
24 órás akkreditált képzés
 
Apáczai Diákotthon, Újvidék, Ćirpanov u. 54
2013. július 15-19. "Tapasztald, hogy továbbadhasd!" a terepi programok vezetőinek szakmai és módszertani akkreditált továbbképzése a Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetsége (KOKOSZ) együttműködésével.
A képzés elsősorban osztálytanítók, óvónők és biológia szakos tanárok, illetve környezeti neveléssel is foglalkozó pedagógusok részére ajánlott.
Főszervező: Lukács Zsolt
24 órás akkreditált képzés
 
Apáczai Diákotthon, Újvidék, Bogdan Šuput u. 16

Kapcsolódó cikkek

    ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2022 Fókusz. Minden jog fenntartva!
    Design by predd | Code by tibor