Tudta-e?
...ha naponta folyamatosan fogyasztunk néhány mandulát, akkor megelőzhetjük a koleszterin képződését és lerakodását az erekben, ugyanis így a test elegendő esszenciális zsírhoz jut?

96. szám - 2012. július 01.

TANÁRI TOVÁBBKÉPZÉS PEDAGÓGUSOKNAK

XII. Apáczai Nyári Akadémia

A vajdasági magyar pedagógusok körében jól ismert és népszerű az Apáczai Nyári Akadémia (ANyA) elnevezésű pedagógus továbbképzés, a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének egyik legjelentősebb hagyományos szakmai rendezvénye.
MUHI Béla

Az anya az egyik legszebb szavunk, mely a szeretetre, a ragaszkodásra, a gondoskodásra, a nevelésre asszociál, és mindezek bizonyos értelemben az Apáczai Nyári Akadémiára, a vajdasági pedagógusok magyar nyelvű szakmai továbbképzésére is jellemző.

A szervezők elvárása az, hogy a hazai új oktatási reform szellemében olyan szakmai, pedagógiai, pszichológiai, módszertani témák szerepeljenek, melyek időszerűek, az oktatás szempontból jól hasznosíthatók az iskolai munkában. A szakmai program előadói ezúttal is közismert hazai és magyarországi pedagógusok, szakemberek. A program szerint szakmai jellegű előadások hangzanak el, műhelymunkák és gyakorlatok lesznek, és ezeket rendre megbeszélés, illetve vita követ. Az előadók korszerű didaktikai és multimediális eszközöket alkalmaznak az előadások során, lesznek műhelymunkák, számítógépes animációk is.

Az oktatási jellegű témák mellett kapcsolatokat építő programok, kulturális és szórakoztató tartalmak is tervbe vannak véve. A résztvevők szakkönyveket, nyomtatványokat és elektronikus formában szakmai jellegű anyagokat vihetnek majd magukkal.A továbbképzések helyszíne az újvidéki Apáczai Diákotthon.
Levelezési címe: 21000 NOVI SAD, Ćirpanova 54.,
Tel/Fax: (+381) 021 548 259, drótposta címe: nsvmpe@gmail.com
Központi épület: 21000 Újvidék, Ćirpanova 54. Tel. (021) 527 424
Telepi épület: 21000 Újvidék, Bogdan Šuput u.16. Tel. (021) 47 90 640
Amennyiben a vendégek korábban (pl. előző nap) érkeznek, a szervezők a diákotthonban szállást és ellátást tudunk biztosítani számukra. Ha vonattal érkeznének, akkor a pályaudvaron fogadják a vendégeket.
A szervezők kérik a vendégeket, hogy érkezésükről idejében tájékoztassák a szervezőket.
Vasárnaponként 15 órától a központi telefonon ügyelet lesz, 17 órától fogadják a résztvevőket és az előadókat.
Elérhetőségek:
Nagy Margit, a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének elnöke, tel. +381 64 420 19 65.
Lukács Zsolt titkár, tel. + 381 69 18 491 56
A továbbképzésekről részletes tájékoztató a www.vmpe.org.rs honlapon található.

A XII. Apáczai Nyári Akadémia szekcióinak részletes programja:

Osztályfőnökök továbbképzése itt.

Természetismereti terepi vezetők továbbképzése itt.

A természet egysége című akkreditált képzés itt.

Történelem és magyarság című képzés itt.

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2022 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor