Tudta-e?
Hogy Kínában hivatalosan ötvenöt különböző nemzetiség él!

2. szám - 2007. június 11.

Újrahasznosítani az energiát

Nemzetközi konferencia volt az újvidéki Műszaki Karon

Pénteken, június 8-án az újvidéki Műszaki Karon egy olyan konferenciára került sor, melyen az energiaforrások újrahasznosításának ismertetésével foglalkoztak.
PÁSZTOR Sándor

Pénteken, június 8-án az újvidéki Műszaki Karon egy olyan konferenciára került sor, melyen az energiaforrások újrahasznosításának ismertetésével foglalkoztak.
A Virtual Balkan Power Center (VBPC) nevű nemzetközi projektumnak az Európai Únió és a Balkán nyugati 11 országából jelenleg 17 partnere van. A tudományos kutatomunkával foglalkozó projektum az EU Framework Program 6 része, amely az Európai Bizottság, a Kutatás és Technológiai Fejlesztés vezérigazgatósága (DG RTD), valamint a Nemzetközi Együttműködési Tevékenységek (INCO) támogatásával működik.
Az újvidéki konferencia célja az volt, hogy megismertesse a szélesebb nyilvánosságot és a médiát a VBPC újabb eredményeivel. A szomszédos országokból érkező résztvevők az energiaforrások újrafelhasználásával kapcsolatos eredményes módszereiket mutatták be, a hazai intézmények képviselői pedig az itteni helyzetet ismertették. A célközönség és a résztvevők is jelentős személyiségek voltak az energia újrahasznosításának meghonosítása terén: állami intézmények, községek, ügyviteli részlegek hivatalos képviselői, illetve szakemberek.
A helyi konferencia célja az volt, hogy az információcsere és a viták során olyan következtésekre jussanak, melyek lehetőve teszik a jelenlegi akadályok leküzdését és az energia újrahasznosítását nálunk is. Hasonló rendezvényeket korábban Szkopjéban és Zágrábban is tartottak.
Akit részletesebben is érdekel a téma, a www.vbpc-res.org és a www.vbpc-res.org alatt tájékozódhat.

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2023 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor