Tudta-e?
A Földön található sós víz mennyisége a 38-szorosa az édesvízének.

Virtuális valóság

Virtuális valóság (látszólagos valóság)

Klucsik Gábor

“Az ezredfordulóra széles körben elterjed majd a Virtuális Valóság nevű technológia. Segítségével bejuthatunk a komputer teremtette mesterséges világegyetembe, amelyben a lehetõségek a képzelethez hasonlóan korlátlanok. Alkotói milliónyi pozitív hatásról álmodoznak, míg mások gondolataink szabadságát féltik tõle.” (Leonard, B: Fűnyíróember című filmjébõl)Tovább »

A virtuális érzékelés alapjai

A virtuális valóság egy speciális formája az ember-számítógép kapcsolatnak, amely a valósághű térbeli megjelenítésre és érzékelésre épül.Tovább »

Történelmi áttekintés

A virtuális valóság története nagyon mélyre vezethető vissza. Már az ősembereknél is megfigyelhető volt néhány olyan kezdetleges alkalmazás, amely a ma úgynevezett virtuális valóságban is megfigyelhető.Tovább »

Kutatások a VR területeiről

A mesterséges intelligencia kutatások egyik területe az ember és gép közötti interfész kialakításával foglalkozott.Tovább »

Virtuális valóság a tudományban

Több évtizede az az általános nézet terjedt el, hogy a VR a jövőben csak egy szűk, speciális felhasználási területen fog elterjedni. Az elmúlt húsz év technikai fejlődése azonban rácáfolt erre a kijelentésre.Tovább »

Virtuális szolgáltatások

Ma már az Internet olyan fokon fejlett, hogy segítségével rengeteg virtuális szolgáltatást vehetünk igénybe.Tovább »

VR a szórakoztatóiparban

A számítógépes játékok terén hatalmas és robbanásszerű fejlődés ment végbe rövid időn belül.Tovább »

A virtuális valóság eszközei

A VR-nek jelentős szerepe van az agy stimulálásában, amelyhez speciális eszközökre van szükség. Az eddigi kutatások és fejlesztések eredményeként ma már egyre több ilyen eszköz van.Tovább »

VR szerkesztő programok

VRML (Virtual Reality Modeling Language, magyarul: látszólagos valóságot modellező nyelv) nyelv. A VRML általános, szöveg alapú nyelv, amelyet speciálisan háromdimenziós objektumok készítésére terveztek.Tovább »

A Virtuális Valóság jövője

A VR kutatások fejlődése roham léptékben halad, ma még egyetlen kutató sem vállalkozik arra, hogy megjósolja a „végállomást”.Tovább »

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor