Tudta-e?
...hogy a világ első napvédő kenőcsét egy floridai gyógyszerész készítette 1944-ben? Benjamin Green kakaóvajat és gránitkávét főzött össze, majd a saját fején tesztelte. A keveréket Coppertone Suntan Cream néven forgalmazta.

Animáció készítés Flashben

Általános bevezetés

Klucsik Gábor

Ez az elektronikus könyv az animáció készítés menetét mutatja be a Macromedia Flash programban.Tovább »

Alapvető grafikai és animációs lehetőségek

A fejezetben bemutatásra kerülnek a multimédiában használatos grafikus és animációs lehetõségek, a kínálkozó nagy és gyorsan változó technikák miatt, a teljesség igénye nélkül, éppen csak annyira, hogy alapot adjanak, a késõbbiekben ismertetendõ Flash használatához.Tovább »

Az animáció és a grafika kapcsolata

A megfelelõen elkészített és kivitelezett grafikai elemek alkalmasak lehetnek a szerkesztő számára, hogy a napjaink magas követelményeit kielégítõ animációkat hozhasson létre.Tovább »

A grafika mérete és a színmélység

A megjelenítendõ grafika méretét annak vízszintes és függõleges kiterjedése határozza meg elsõdlegesen.Tovább »

A Macromedia Flash bemutatása

A számítógép egyik legnagyobb elõnye, hogy olyan programokat lehet vele készíteni, amelyek nagyon látványosak és interaktívak. Ezeket különbözõ szoftverek felhasználásával érhetjük el, ilyen a Macromedia által készített Flash isTovább »

A Flash fejlesztői környezete

A következõ fejezetetek megpróbálják bemutatni, hogyan is kell használni a Flash-t, az egyszerû rajzoktól kezdve az animáció készítésig.Tovább »

Rajzolás

A programnak egyedülálló rajzolási lehetõségei vannak a többi vektorgrafikás programmal szemben.Tovább »

Rétegek, felsőbb rétegek és szimbólumok

A rétegek új dimenziókat adnak egy Flash animációnak: mélységet. Ez azért van, mert az elsõ rétegen lévõ rajzok közelebb vannak a nézõhöz, mint az alsó rétegen lévõk.Tovább »

Hangok

A Flash-ben többféle lehetõség is van a hangok használatára. Felhasználhatjuk a hangokat úgy, hogy folyamatosan halljuk, függetlenül az idõsávtól, vagy össze is hangolhatjuk az animációval.Tovább »

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor