Tudta-e?
...halálos koffeinmérgezést 10 gramm tudna okozni? 100-120 csészényi kávét azonban még senki sem ivott meg néhány órán belül.

Olvasóink küldték

Blackout Zürich - Áramszünet-szcenárió

Külföldi lapokból fordította: Rózsa Sándor - Zentáról elszármazott vegyészdoktor. KOMMENT - A szerző saját írásai

Egész nyáron a politikusok és az energiagazdaság témája az esetleges áram-vészhelyzet volt. Az ETH Zürich és a Bundesamt für Bevölkerungsschutz, a BABS már évek óta készül az ilyen helyzetre, melyet hackerek vagy szélsőséges időjárás is okozhat.Tovább »

Tusolás helyett: mosdókesztyű

Németből fordította Rózsa Sándor, Zentáról elszármazott vegyészdoktor, a Komment a saját véleménye...

A víz ma aranyat ér! A jövőben méginkább így lesz! Egyre kevesebb van belőle, vagy netán nincs is belőle elegendő!Tovább »

Könyvgerilla: belopja könyvét a könyvtárakba

Rózsa Sándor, Zentáról elszármazott vegyészdoktor

Dúl a könyvcunami: évente 10 000 új könyv – csak magyarul. Író-olvasó találkozó volt, eljött az író és eljött az olvasó. Dehogy olvasó: vásárló! Megvenni, átlapozni, félretenni. A könyvtárhasználók száma 5 év alatt a felére esett.Tovább »

Ajakduzzasztás

Németből fordította Rózsa Sándor, Zentáról elszármazott vegyészdoktor, a Komment a saját véleménye...

Szépségszalon, Docboom, Hamburg-Eppendorf: naponta 50 nő szépítteti itt magát. Először a kozmetika-stúdión kell áthaladni, itt köröm- és orr-szépítést lehet rendelni. Aki lemegy a lépcsőn, Laurához jut, aki beosztja a hölgyeket az orvosnőkhöz.Tovább »

Beteggyár – Monetáris az egészségügy

Németből fordította Rózsa Sándor, Zentáról elszármazott vegyészdoktor, a Komment a saját véleménye...

A 20 éves esetátalány rendszerében mindent dokumentálni kell. A fontosra nem marad idő.Tovább »

Jog az analóg élethez

Németből fordította Rózsa Sándor, Zentáról elszármazott vegyészdoktor, a Komment a saját véleménye...

Alexander Grau (54) filozófus és publicista München-ben.Tovább »

Az optimisták tovább élnek

Rózsa Sándor/SPIEGEL

Az USA-ban 160 000 nő adatai mutatják, hogy a derűlátók gyakrabban érik el a 90 évet. Korábbi tanulmányok ezt a férfiaknál is megerősítik.Tovább »

A háború előbb kezdődött

Rózsa Sándor

Az orosz GRU, SWR, FSB titkos ügynökeinek tízezrei agitálnak, szabotálnak, kémkednek Nyugaton. A németek évekig szenderegtek. 2001-ben Putyin beszédét a Bundestag-ban megtapsolták, holott az oroszok azelőtt lőtték szét Groznijt. A Bundesnachrichtendienst (BND), a német titkosszolgálat a kémhárítással is leállt, azt hitték, 9/11 után az oroszok szövetségesek a terrorizmus elleni harcban.Tovább »

Istentelenek országa

MUHI Béla

A kereszténység a legnagyobb világvallás. A rómaiak még üldözték a keresztényeket, akik katakombákban húzták meg magukat. Quo vadis - egy csodálatos regény, mely ezekbe az időkbe vezeti el az olvasót. Aztán viszonylag gyorsan az egész birodalomban elterjedt ez a „békés” vallás, mely sokkal később megmutatta meg a másik arcát is.Tovább »

Gondolatok nemzeti ünnepünkön

MUHI Béla

A középkorban egészen a török hódoltság idejéig az egész Kárpát-medencében igen élénken élt Szent István kultusza. Évente Székesfehérváron tartották meg a „szent király ünnepét”, melyhez búcsújárás is tartozott.Tovább »

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2022 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor