Tudta-e?
...hogy a szőlő rendkívül jótékony hatással van a bőrre, vesére, májra, anyagcserére?

Közélet

Fiatal tehetségek a Design Terminálban

A Magyar Innovációs Szövetség a 2014/15. évi Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobbjainak – nyilvános eredményhirdetést követően – több mint 2,5 millió forint ösztöndíjat osztott ki május 12-én, a Design Terminálban.Tovább »

Képzeletbeli utazás az idő kezdetére

MUHI Béla

Újvidéken a FORUM kiadóház 4. emeleti termében 2015. május 11-én 19.30 órai kezdettel beszélgetés lesz az időről fizikai, vallási, filozófiai és egyéb szempontokból…Tovább »

Emlékek Berényi Jánosról…

Lengyel László tagozatvezető és munkatársai megemlékezése

Életének 60. évében, súlyos betegség után elhunyt Berényi János.Tovább »

Mars utazás elnapolva?

TÓTH Péter

Amikor az első ember a Holdra szállt, joggal hihette mindenki, hogy attól kezdve felgyorsulnak a folyamatok és az ezredfordulót követő időszakban már megkezdődik a világűr meghódítása.Tovább »

Erőműveket építenének az űrben

TÓTH Péter

Szakmai körökben kisebb bombaként robbant a hír, mi szerint Kína 2050-ig egy hatalmas napelemes erőmű kiépítését tervezi a világűrben.Tovább »

Több ezer metró szerelvény végállomása lesz az Atlanti-óceán

A híres New York-i metró szerelvények küldetése nem fejeződik be, miután kivonják őket a forgalomból. Nyugdíjazásuk után mesterséges korallzátonyként funkcionálnak az Atlanti-óceán mélyén.Tovább »

Nyolcvanmilliárd pár evőpálcika fogy évente Kínában

Ekkora mennyiségű - 20 centiméter hosszú, 1 cm magas és 0,5 cm széles - pálcikával 360-szor lehetne befedni a világ legnagyobb közterét, a pekingi Tienanmen teretTovább »

Evolúció vagy teremtés

MUHI Béla

Új programsorozat indul Újvidéken a Forum kiadóházban: Szeminárium az élet és a hit kérdéseiről. Az első rész 2015. március 9-én 19.30 órakor kezdődődik, az est témája az élet kialakulásának körülményeit boncolgatja...Tovább »

Záróvizsgáztak a Budapesti Corvinus Egyetem Zentai Konzultációs Központjának hallgatói

Madarász Kulcsár Sarolta

A Budapesti Corvinus Egyetem Zentai Konzultációs Központjának végzős hallgatói 2015. január 23-án és 24-én záróvizsgáztak, így a Tagozat végzett hallgatóinak száma immár megközelíti a 400 főt. Jelen alkalommal 20 hallgató záróvizsgázott, akik közül 14-en a kertészmérnök szakon, míg 6-an a környezetgazdálkodói agrármérnök szakon végezték el tanulmányaikat.Tovább »

Az olajkor alkonya

TÓTH Péter

Gyakran rá kell döbbennünk, hogy a tudomány jelenlegi fejlettségi fokán, az információs társadalom hajnalán még mindig milyen keveset tudunk és alig valamit értünk meg az éppen zajló folyamatokból.Tovább »

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2015 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor