Tudta-e?
A világon Skóciában születik a legtöbb vöröshajú ember. A skót lakosság 11%-a vörös hajú.

Közélet

„A jó ügynek nemességet kell nevelni”

Kováts-NÉMETH Mária könyvismertetője

Az Újvidéki Színházban 2013. okt. 11-13-án megrendezett nemzetközi családkonferencia kapcsán egy kiadványkötet jelent meg…Tovább »

Talán még nem minden romlott el?

TÓTH Péter

Murphy szállóigévé vált törvénye szerint „ami elromolhat, az el is romlik”. Gyakran halljuk, hogy Murphy más törvényeire hivatkoznak az emberek. Eközben azonban, ha megkérdezzük őket, a legtöbben nem is biztosak abban, hogy létezett ilyen ember, és ha mégis, akkor ki is volt ő tulajdonképpen?Tovább »

A megváltás városa

MUZSLAI Izabella

Ezúttal rendhagyó módon Izrael fővárosát választottuk előző cikkünk folytatásaként. A Húsvét közeledtével többet elmélkedünk a megváltás művéről, Jézus Krisztus életének eseményeiről s ilyenkor gyakrabban gondolunk Jeruzsálemre is, ahol beteljesedett a megváltás története. Ezért most sorozatunkat nem Izrael természeti és társadalmi jellegzetességeivel folytatjuk, hanem Megváltónk emberi létének utolsó színhelyét mutatjuk be.Tovább »

Mindig van új a Nap alatt

TÓTH Péter

Egészen a 17. század végéig az emberiség gyakorlatilag csak napenergiát használt.Tovább »

Szent István öröksége

Dr. KOVÁTS-NÉMETH Mária írása

A Százak Tanácsa 2013. évi utolsó ülésére megjelent kiadványkötet a Szent István Emlékév alkalmából tartott konferencián elhangzott előadások szerkesztett változata….Tovább »

Az ígéret földje

MUZSLAI Izabella

Idén újabb sorozatot szeretnénk olvasóink figyelmébe ajánlani a Jordán-folyóról írt cikkünk folytatásaként, amely az elmúlt évadban jelent meg.Tovább »

Mária országa

SÁFRÁNY Attila

A történelmi Magyarország területén levő magyar vonatkozású katolikus és görögkatolikus kegyhelyek szinte kivétel nélkül a Boldogasszony tiszteletén alapulnak.Tovább »

A villámzár évszázada

TÓTH Péter

A cipzár, más néven húzózár, vagy villámzár ma az egyik legismertebb, és szinte elengedhetetlen tartozéka a ruhaneműknek, de lábbelik, elsősorban a téli hosszú szárú csizmák esetében is gyakran találkozunk vele.Tovább »

Bulizva tanulni?!

LUHOVIĆ Tímea

Szubjektív gondolatok egy programról, egy alapítványról és sok más lehetőségről …Tovább »

Gyorsul a világgazdaság növekedése

Ütemesen gyorsul a világgazdaság növekedése a következő két évben, elsősorban a legnagyobb fejlett ipari gazdaságok egyre robusztusabb teljesítménye miattTovább »

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2014 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor