Tudta-e?
A világ államai közül egyedül Líbia zászlaja egyszínű: zöld.

Közélet

A Z és az Alfa generáció pedagógus szemszögből

Hatodik alkalommal lett megszervezve a Pedagógiai kihívások a XXI. században szakmai konferencia.Tovább »

Tanulmányi pályázati felhívás

A Kisebbségi Jogvédő Intézet tanulmány-pályázatot hirdet külhoni és magyarországi egyetemi hallgatóknak (jogász, politológus, más társadalomtudományi szak), fiatal kutatóknak és kisebbségvédelemmel foglalkozó pályakezdő fiataloknak az alábbiak szerint.Tovább »

25. Kőketánc

Énekes népi játék- és néptáncvetélkedőTovább »

Megvan a láthatatlanná tévő pajzs!

MUHI Béla

Friss hír érkezett: Megcsinálták a láthatatlanná tévő pajzsot. A Fókuszon 2008. áprilisában megjelent cikkünkre hívjuk fel újra az olvasók figyelmét…Tovább »

A Z és az Alfa generáció pedagógus szemszögből

dr MUHI B. Béla

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete és a GENIUS - a tehetséges diákokért mozgalom hatodik alkalommal szervezi meg a Pedagógiai kihívások a XXI. században című akkreditált szakmai konferenciát, amelynek fő témája ezúttal a Z és az Alfa generáció pedagógus szemszögből.Tovább »

Publikálási lehetőség

A ’Külügyi Műhely – Gyorselemzés sorozat’ a Külügyi Műhely Alapítvány 2018-ban alapított online, tudományos időszaki kiadványa. Célja, hogy helyet adjon mindazon elemzéseknek, amelyek nemzetközi kapcsolatokkal, biztonságpolitikával, globális és harmadik országokban végbemenő folyamatokkal és változásokkal foglalkoznak.Tovább »

SEO, de mire jó?

Bödő Marianna

A laikusok számára a marketing, azon belül pedig az online marketing számos érthetetlen angol kifejezést tartogat és még több érthetetlen rövidítést.Tovább »

Offlineból online marketing

Bödő Marianna

2021-ben körülbelül 3,78 billió közösségi média felhasználót számlált az online tér és ez a szám évről-évre csak növekszik.Tovább »

A bizonytalanság csapdájában

TÓTH Péter

A technika és technológia fejlődésével életünk talán könnyebbé válik bizonyos szegmenseiben, de ugyanakkor egyre bonyolultabbá is válik. A bonyolult dolgokat pedig nem lehet gyorsan megjavítani, ha elromlanak.Tovább »

Információdömping

TÓTH Péter

Nem csak a járvány esetleges újabb hullámaitól, vagy más fertőző betegségek megjelenésétől tarthatunk. Nyilvánvalóvá vált, hogy bolygónk is nagy beteg. Valójában a két dolog nem is igazán választható el egymástól.Tovább »

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2022 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor