Tudta-e?
az Atlantai Egyetem kutatói kimutatták, hogy egyetlen ujj megmozdítása 0,1, a lélegzés 1, egy lépés pedig 67 watt teljesítményt jelent!

Fotográfia

Tanulási útmutató

Vas András, Dunaújvárosi Főiskola

Ebben a modulban általános ismereteket nyújtunk a fényképezést illetően. Bemutatjuk a fényképezőgépek fajtáit, a gép legfontosabb részeit. Átadjuk mindazon ismereteket, amelyekkel egy fényképezőgépet kézbe véve a hallgatónak rendelkeznie kell.Tovább »

A fényképezés optikai, színtani alapjai

A tanuló ezen tananyag segítségével megismeri a fény tulajdonságait, a lencsék fajtáit, képalkotásuk módját. Elsajátítja a fényképezéssel kapcsolatos legfontosabb színtani tudnivalókat...Tovább »

A fényképezés története, objektívek, zárszerkezetek, keresők

Ebben a fejezetben röviden szót ejtünk a fényképezés feltalálásáról, csoportosítjuk a ma létező fényképezőgépfajtákat, áttekintjük a különféle objektívtípusokat, azoknak légfontosabb tulajdonságait. Megismerkedünk a fényképezőgép többi létfontosságú szerkezeteivel: a zárszerkezettel és a keresővel.Tovább »

Nyersanyag - fény - világítás

Ebben a fejezetben megismerkedünk a fotográfiai nyersanyagok szerkezeti felépítésével, hogy miként tárolódik a képi információ a hordozó anyagon. Foglalkozunk a felvételi színszűrőzéssel, a színek, tónusok felvételi módosításával. Megismerkedünk még a fényforrások típusaival, a fény fotográfiai felhasználásának módszereivel.Tovább »

Képszerkesztés, megvilágítás-mérés

Fejezetünkben megtanuljuk a képszerkesztés alapvető szabályait, tudatosan alkalmazzuk a képi hatáskeltés elemeit. Emellett foglalkozunk a helyes expozícióhoz szükséges megvilágítás-méréssel.Tovább »

Fotózás

Fotózni különféle körülmények között, az elvárásoktól függően teljesen más technikai és formai követelmények figyelembevételével kell. Most betekintést nyerünk azon fényképezési műfajokba, amelyek a legfontosabbak közé tartoznak. Megtanulunk épületet, portrét természetet fotózni.Tovább »

Labormunka

Fejezetünkben a laborgyakorlatok elméleti háttéranyagát tekintjük át. A gyakorlatok során minden hallgatónak feladata lesz filmet előhívni, és különféle módon nagyítani. Megismerkedünk a színes képek kidolgozásának módszereivel is.Tovább »

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor