Tudta-e?
...ha naponta folyamatosan fogyasztunk néhány mandulát, akkor megelőzhetjük a koleszterin képződését és lerakodását az erekben, ugyanis így a test elegendő esszenciális zsírhoz jut?

29. szám - 2007. december 17.

Oktatás

Magyarkanizsai pedagógust tüntettek ki

Tóth Béla elnyerte a Segíthetek? MOL Tehetséggondozásért díjat

2007. december 6-án első alkalommal adták át a Segíthetek? MOL Tehetséggondozó program díjait. Az Új Európa Alapítvány kitüntetettjei olyan pedagógusok és sportedzők voltak, akik önzetlen, kiváló munkájukkal, mentori tevékenységükkel elnyerték az idén alapított MOL Tehetséggondozásért díját. Az összesen nyolc főnyi díjazott között Tóth Béla magyarkanizsai pedagógus is elnyerte ezt az elismerést. A díjátadóra a budapesti Szépművészeti Múzeum Barokk termében került sor.

Sok fiatal tehetség kibontakozásának fontos mozgatórugói azok a tanárok és edzők, akik meglátják bennük a lehetőséget, és elindítják pályafutásukat, egyengetik kezdeti lépéseiket. A mentorok munkája ritkán kerül előtérbe, pedig a tehetséges gyermekek eredményei nekik is köszönhetőek. Éppen ezért döntött úgy az Új Európa Alapítvány kuratóriuma, hogy létrehozza a MOL Tehetséggondozásért díjat, amelynek odaítélésével az ő tevékenységükre kívánja felhívni a figyelmet. A díjra bárkit lehetett jelölni, aki több éves munkája során segítette a fiatal tehetségek kibontakozását valamint szakmai és emberi kvalitásai miatt egyaránt érdemes volt az elismerésre.
Ebben az évben először a beérkezett több száz jelölt közül összesen nyolc edzőt és pedagógust díjazott az Új Európa Alapítvány.
A kitüntetett pedagógusok között Tóth Béla, a magyarkanizsai Beszédes József középiskola pedagógusa is a pódiumra állhatott.Tóth Béla (1957), Magyarkanizsa (Vajdaság) – „a modernség és hagyomány ötvözője”
Eredeti végzettségét tekintve gépészmérnök, jelenleg a magyarkanizsai Beszédes József középiskolában számítógéppel segített szerkesztést oktat. Diákjai jeleskednek a szerbiai gépész középiskolák technikusainak szakmai versenyein. A tavaly első és harmadik helyezést nyert diákok (Vadász Ákos és Szabó Csaba) ma már magyar állami ösztöndíjasként első éves egyetemisták. A Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenyen szintén az ő diákjai hozzák el évről évre a legjobb helyezéseket. A számítógépes grafika szekciót három éve minden évben az ő diákja nyerte el. A TUDOK konferencia műszaki szekciójában tanítványai többszörös első helyezettek. Az évek alatt egyértelművé vált, hogy nagyon jó pedagógiai munkájával nemcsak irányítani, hanem motiválni, lelkesíteni is tudja diákjait. Diákjai az egyetemista korosztálynak is dicsőségére váló feladatok megoldásában jeleskedtek. Az informatika mellett diákjai figyelmét a néprajz felé irányította, el tudta érni, hogy a diákok megkeressék és észrevegyék, újraformálják a vajdasági kultúra részét képző kincseket. A magyarkanizsai diákok egész Vajdaságban ismertek, iskolájukban a műszaki informatikai képzés a Tanár úr tevékenységének köszönhetően megalapozott és méltán elismert.

Bővebben:
http://www.kanjiza.co.yu/php_hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1569

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2022 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor