Tudta-e?
A világon eddig legnagyobb lemért hópelyhek a Guiness Rekordok Könyve szerint 1887-ben hulltak a montanai Fort Keoghban, átmérőjük kb. 15 inch volt.

124-125 szám - 2015. január-február

Diáverseny

Országos Szilárd Leó fizikaverseny

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat, a paksi Energetikai Szakközépiskola és Kollégium és a Szilárd Leó Tehetséggondozó Alapítvány a 2014/2015. tanévre meghirdeti az Országos Szilárd Leó fizikaversenyt az általános és a középiskolák tanulói számára.
MUHI Béla | a szerző cikkei

7

A versenyre a minden magyarországi és határon túli tanuló jelentkezhet a korosztályának megfelelő kategóriában. A verseny anyanyelve magyar. Nevezési díj nincs.

A versenyre az általános iskolák és középiskolák (gimnázium, szakközépiskola) tanulói jelentkezhetnek a korcsoportjuknak megfelelő kategóriában.

I. kategóriában a versenykiírás tanévében a rendes érettségi vizsgát tevő évfolyam vagy az azt közvetlenül megelőző évfolyam tanulói,

II. kategóriában az általános és középiskolák 7-10. osztályos tanulói vagy a 13. évfolyammal befejeződő középiskolai képzésben a 11. évfolyamos tanulók nevezhetnek.

A verseny a középiskolás tananyag modern fizikai – elsősorban magfizikai-sugárvédelmi - fejezeteinek alkalmazás szintű tudását és környezetvédelmi alapismereteket kér számon.

Az iskolák a versenyre 2015. január 15-ig jelentkezhetnek a www.szilardverseny.hu honlapon a versenyzők nemének és kategóriánkénti létszámának, valamint az iskola és az iskolai kapcsolattartó fizikatanár elérhetőségeinek (név, postai cím, telefonszám, email cím) megadásával.

Az 1. forduló időpontja 2015. február 23. Ez 14-17 óráig, a versenyre jelentkező iskolában kerül lebonyolításra.

A 2. forduló (döntő) 2015. április 17-19. között kerül megrendezésre az Energetikai Szakközépiskola és Kollégiumban, Pakson.

Az országos döntőbe bejutott valamennyi tanuló könyvjutalomban részesül. Kategóriánként az 1-3. helyezettet a Szilárd Leó Tehetséggondozó Alapítvány egyszeri ösztöndíjban részesíti.

A legeredményesebb felkészítő tanár - a verseny honlapján megtekinthető pontverseny alapján - Szilárd Leó Tanári Delfin-díjban részesül. A versenyen a legjobb eredményt elért iskola Marx György Vándordíjban részesül.

További részletek a következő honlapon:

http://www.szilardverseny.hu/cikkek/orszagos-verseny-meghirdetese-20122013


Szilárd Leó Tanári Delfin-díj

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor