Tudta-e?
A legnagyobb ismert csillag 2.9 milliárd kilométer átmérőjű, a Napnál 2000-szer nagyobb.

95. szám - 2012. június 01.

V. Vajdasági Diák Menedzsment Bajnokság - Ifjú menedzserek szemléje

Lepényleső és Finissimo

A GENIUS - a tehetséges diákokért mozgalom, a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete és a Fókusz elektronikus folyóirat szerkesztősége 2012. május 26-án ötödik alkalommal rendezte meg a Vajdasági Diák Menedzsment Bajnokságot
dr MUHI B. Béla | a szerző cikkei

A hagyományos menedzsment bajnokságot ezúttal is az újvidéki Svetozar Marković Gimnáziumban tartották a nagyszabású Genius konferencia keretében. A versenyen vajdasági középiskolás diákok vehettek részt egyénileg, vagy párban. Akárcsak a korábbi években a verseny egy üzleti szimulációs játékra épült, ahol a tanulók egy képzeletbeli vállalat vezetőjének szerepét töltötték be és a döntőben a vállalat üzleti (business) tervét mutatták be a zsűrinek.

Az újvidéki megmérettetésen összesen tizenhét diák, azaz nyolc csapat szerepelt érdekes és ötletes üzleti tervekkel. A mgr. Vujičić Savo, Srek Klaudia és dr. Muhi B. Béla összetételű zsűrinek az idén is nehéz dolga volt, ugyanis a csapatok kiválóan teljesítettek.

Hosszas mérlegelés után végül a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola két csapata osztozott az első helyen, Bollók Bernadett és Szöllősi Imre második osztályos tanulók a Lepényleső kft. - Egészséges táplálék készítésével és forgalmazásával foglalkozó vállalat üzeleti tervével (mentor: Szügyi Valéria), illetve Szögi Henrietta és Bene Boglárka harmadik osztályos tanulók a Finissimo - Tejtermékek feldolgozásával foglalkozó vállalat business tervével (mentor: Klosák Ágnes).

Második helyezett Dore Tímea és Micsutka Krisztián a temerini Lukijan Mušicki Középiskola harmadik osztályos tanulói lettek a Twins Wine bortermelői vállalat munkájukkal (mentor: Kurcinák Angelika), továbbá Surányi Brigitta és Rác Szabó Anett a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola első osztályos diákjai a No Sugar! vállalat business tervével (mentor: Arsenović Aleksandra), illetve Burány Zsuzsanna és Temunović Edina másodikos tanulók úgyszintén a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskolából, akik a de la Fleur - dekorációs elemeket gyártó vállalatot mutatták be (mentor: Viakter Blanka).

Harmadik helyen négy csapat végzett, Tandari Brigitta és Nagy Bernadett a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskolából a Second Hand cég üzleti tervével, továbbá Torma Rita, Sebestyén Melanie a szabadkai Bosa Milićević Közgazdasági Középiskola harmadikos diákjai a Baby outlet London – gyermekbútorokat tervező és kivitelező vállalat business tervével (nentor: Konc Hajnalka), Barna Gáspár és Horváth Norbert harmadik osztályos diákok a temerini Lukijan Mušicki Középiskolából, a Drill Caffe című munkájukkal (mentor: Kurcinák Angelika), illetve Pintér Valentina elsős diák a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskolából (mentor: Arsenović Aleksandra) a Hixon kft. üzleti tervével.

Minden résztvevő oklevélben, könyvjutalomban és ajándékban részesült, melyet a Vajdasági Magyar Tankönyv Tanács és az újvidéki Educons Egyetem biztosított.ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor