Tudta-e?
hogy a Nap 330330-szor nagyobb a Földnél?

38. szám - 2008. május 12.

I. Vajdasági Diák Menedzsment Bajnokság

Jól szerepeltek az ifjú menedzserek

Sikeres volt a menedzsment bajnokság, melyet a GENIUS diákverseny kertében tartottunk meg
dr MUHI B. Béla - fotók: URBÁN Gábor | a szerző cikkei

A GENIUS – a tehetséges diákokért mozgalom, a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete és a Fókusz – tudománynépszerűsítő elektronikus folyóirat szerkesztősége április elején hirdette meg az első Vajdasági Diák Menedzsment Bajnokságot. A versenyen vajdasági középiskolás diákok vehettek részt. A bajnokság egy üzleti szimulációs játékra épült, melyben a tanuló egy képzeletbeli vállalat vezetőjének szerepét tölthette be.

A verseny első fordulójában a diákoknak 10 kérdésre kellett írásban válaszolniuk, és ezt a szervezőknek elküldeni. A döntőben pedig a képzeletbeli vállalat üzleti (business) tervét mutatták be a zsűrinek.

A döntőben összesen hat diák szerepelt, akik érdekes és ötletes vállalkozás terveket készítettek. A Balassa Endre, Faragó Annamária, Vujičić Sava, Muhi B. Béla összetételű zsűrinek nehéz dolga volt, ugyanis minden résztvevő jól teljesített. Végül az első díjon ketten osztoztak Nagyabonyi Emese (3. osztály, Közgazdasági Középiskola, Zenta) és Laták Frigyes (3. osztály, Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont, Magyarkanizsa). Második helyezett lett Varga László (3. osztály, Zentai Gimnázium), Szabó Titanilla (3. osztály, Közgazdasági Középiskola, Zenta) és Kenyeres Gábor (4. osztály, Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont, Magyarkanizsa), a harmadik díjat pedig Tölgyesi Attila (3. osztály, Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont, Magyarkanizsa) kapta. Minden résztvevő oklevélben és ajándékban részesült.


ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor