Tudta-e?
A nemzetközi kereskedelemben a kávé értékben kifejezett éves forgalmát csak az olaj előzi meg.

Közélet

Szeszélyes trendek a világgazdaságban

TÓTH Péter

Sokan azt a kérdést boncolgatják, hogy mikor lesz vége a korona krízisnek és mikor fog visszatérni ismét a normális élet? Pedig a világ ugyanolyan talán nem lesz már soha.Tovább »

A játékalapú tanulás lehetőségei

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete és a GENIUS - a tehetséges diákokért mozgalom ötödik alkalommal szervezte meg a Pedagógiai kihívások a XXI. században című szakmai konferenciát, amelynek fő témája ezúttal a Gamifikáció - a játékalapú tanulás lehetőségei volt.Tovább »

A mélység rejtette kaland

Dr. Mihalek Nóra

A mélyvízi búvárkodásról rövidenTovább »

Külügyi Műhely

A közadatok újrahasznosításától a posztszovjet térség integrációs törekvésekig: megjelent a Külügyi Műhely 2021/1. lapszáma!Tovább »

A Kisebbségvédelem Európában nyári egyetem programja

A Kisebbségi Jogvédő Intézet 2021-ben immár tizedik alkalommal rendezi meg a Kisebbségvédelem Európában című nyári egyetemet, idén, a járványhelyzetre tekintettel, ismételten online formában.Tovább »

Kisebbségvédelem Európában

A Kisebbségi Jogvédő Intézet idén is megrendezi népszerű nyári egyetemétTovább »

Húsvét 2021.

MUHI Béla

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe. Az Újszövetség szerint Jézus pénteki keresztre feszítése után a harmadik napon, vasárnap feltámadt…Tovább »

Kéziratokat vár a Külügyi Műhely 2021/1. száma!

A Külügyi Műhely c. online tudományos folyóirat harmadik évfolyam első száma kéziratokat vár hallgatóktól, oktatóktól, kutatóktól és szakértőktől egyaránt, akik kutatási témája illeszkedik a kiadvány rovataihoz.Tovább »

Ismeretterjesztő előadások az interneten

MUHI Béla

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének szervezésében nyolcadik éve tart a Tudomány- és művészettörténeti múltunk bemutatása című ismeretterjesztő előadássorozat.Tovább »

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2022 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor