Tudta-e?
hogy Kína északnyugati részén a hatalmas homokviharok már földhalmokká változtatták az ősi nagy fal egyes szakaszait?

105. szám - 2013. június 01.

VI. Vajdasági Diák Menedzsment Bajnokság - Ifjú menedzserek szemléje

Bobby és a Bio-világ

A GENIUS - a tehetséges diákokért mozgalom, a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete és a Fókusz elektronikus folyóirat szerkesztősége 2013. június 1-én hatodik alkalommal rendezte meg a Vajdasági Diák Menedzsment Bajnokságot
dr MUHI B. Béla | a szerző cikkei

A hagyományos menedzsment bajnokság ezúttal is az újvidéki Svetozar Marković Gimnáziumban került megrendezésre a nagyszabású GENIUS konferencia keretében. A versenyen középiskolás kutató diákok vehettek részt egyénileg, vagy csapatban. A verseny azúttal nemzetközi jellegű volt, külföldi diákok is szerepeltek. Akárcsak a korábbi években, a menedzsment bajnokság egy üzleti szimulációs játékra épül, ahol a tanulók egy képzeletbeli vállalat vezetőjének szerepét töltötik be, szakdolgozatot írnak, majd a verseny szóbeli döntőjén a vállalat üzleti (business) tervét mutatják be a szakbizottságnak.

Az újvidéki szóbeli megmérettetésen összesen huszonnégy diák tíz csapatot alkotva szerepelt érdekes és ötletes üzleti tervekkel. A mgr. Vujičić Sava, dr. Muhi B. Béla és dr. Vilmos Tot összetételű zsűrinek ezúttal is nehéz dolga volt, ugyanis a csapatok kiválóan teljesítettek, nagyszerű üzleti terveket készítettek, egyesek még termékmintákat is elhoztak.

Hosszas mérlegelés után végül a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola két csapata osztozott az első helyen:
Sok Bence, Csáki Izabella és Görög Vivien második osztályos tanulók a Bobby - lakberendezési termékeket gyártó és forgalmazó vállalat üzeleti tervével, mentoruk Viakter Blanka, illetve Aleksandra Kravić, Marijana Jančić és Katarina Jugović a Bio-svet nevű aronia (fekete berkenye) feldolgozásával foglalkozó vállalat business tervével, mentoruk Jelena Zeković.

Második helyezett lett
Fina Ágnes és Micsutka Krisztián (4. osztály, Lukijan Mušicki Középiskola, Temerin, mentoruk Kurcinák Angelika) a Nagyim Titka Kft vállalat üzleti tervvel. Szintén második díjas Rác Szabó Anett és Surányi Brigitta (2. osztály, Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola, Zenta) az Impressive Make up című munkájukkal, mentoruk Arsenović Aleksandra, továbbá Tóth Bojnik Nikolett és Kiss Gabriella (2. osztály, Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola, Zenta), mentoruk Arsenović Aleksandra, szakmunkájuk pedig a Gluten-Free Cookies Kft üzleti terve. Ugyancsak második díjas Bagi Barbara, Tandari Violetta és Szollár Ádám (2. osztály, Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola, Zenta) a Giovanni Restaurant című munkájukkal, mentoruk Viakter Blanka.

A harmadik helyen négy csapat, illetve diák osztozott: Magyar Dániel (4. osztály, Eötvös József Egységes Gimnázium, Szeged), aki a szegedi CBA Príma, egy sikeres magyar vállalkozást mutatott be, mentora Kapásné Pleskó Andrea; Tandari Brigitta és Nagy Bernadett (3. osztály, Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola, Zenta, mentoraik Viakter Blanka és Szűgyi Valéria) a Pig-Chicken vállalat tervével, továbbá Bollók Bernadett, Boros Noémi és Szöllősi Imre (3. osztály, Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola, Zenta, mentoruk Szűgyi Valéria) a „Pocak” Kft. élelmiszer  kis- és nagykereskedelem bemutatásával, illetve Gyarmati Beáta, Lakatos Renáta, Mári Márta és Lőrinc Zoltán (3. osztály, Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola, Zenta, mentoruk Klosák Ágnes) a Délicieux francia étterem business tervével.

Minden résztvevő oklevélben, könyvjutalomban és ajándékban részesült, melyet a Vajdasági Magyar Tankönyv Tanács, az újvidéki Educons Egyetem, a Tisacoop és a zentai Romel vállalat biztosított.


ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor