Tudta-e?
Az eszkimók által lakott hókunyhók sokkal hatékonyabb védelmet nyújtanak a modern hadseregek által használt barikádoknál. Sőt, majdnem teljesen láthatatlanok felülről nézve és infravörös kamerákkal sem vehetők észre a bent tartózkodók.

85. szám - 2011. június 01.

IV Vajdasági Diák Menedzsment Bajnokság

Ifjú menedzserek szemléje

A GENIUS - a tehetséges diákokért mozgalom, a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete és a Fókusz elektronikus folyóirat szerkesztősége negyedik alkalommal szervezte meg a Vajdasági Diák Menedzsment Bajnokságot
dr MUHI B. Béla | a szerző cikkei

A versenyt ezúttal is az újvidéki Svetozar Marković Gimnáziumban tartották a nagyszabású Genius konferencia keretében. A bajnokságon vajdasági középiskolás diákok vehettek részt egyénileg, vagy párban. Akárcsak a korábbi években a verseny egy üzleti szimulációs játékra épült, ahol a tanulók egy képzeletbeli vállalat vezetőjének szerepét töltötték be és a döntőben a vállalat üzleti (business) tervét mutatták be a zsűrinek.

Az újvidéki megmérettetésen összesen öt csapat szerepelt érdekes és ötletes üzleti tervekkel.
A Faragó Annamária, Srek Klaudia és mgr. Muhi B. Béla összetételű zsűrinek az idén is nehéz dolga volt, ugyanis a csapatok nagyon jól teljesítettek.

Hosszas mérlegelés után végül a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola csapata, Bata Tímea és Kis Bicskei Rita kapta az első díjat (mentor Viakter Blanka), a Sugarfree – egészségmegőrző vállalat üzleti tervével.

Második helyezett Hajnal Dorottya és Szeszták Emese lett, a JamDeluxe nevet viselő képzeletbeli vállalat business tervével (mentor Klosák Ágnes), illetve Szögi Henrietta és Bene Boglárka akik a ProWhite cégüket mutatták be (mentor Sanja Marković).

Harmadik helyen is két csapat végzett, Bollók Bernadett és Sziráki Réka a Naplopó kft - Napkollektort készítő vállalat, illetve Tandari Brigitta és Nagy Bernadett Sport és Szabadidőközpont munkáikkal (a mentor mindkét csapatnál Szügyi Valéria volt).
Minden résztvevő oklevélben, könyvjutalomban és ajándékban részesült, melyet a Vajdasági Magyar Tankönyv Tanács biztosított.Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor