Tudta-e?
...a ramadán idején még egy injekció is megtöri a muszlim hívők böjtjét?

238-239. szám - 2024. július-augusztus

Könyvismertető

Gárdonyi Géza - velünk élő?

Jelen könyvismertetésem címe akár provokációként is hathat. Talán így van. Vagy inkább az olvasói és a szakmai-kutatói lelkiismeretet faggató? Bárhogy is gondolkodunk a fenti címről, a benne foglalt felvetésnek számos jelentésrétege van.

3

De haladjunk az időben, lássuk az itt bemutatandó könyv létrejöttének és természetesen magának a vallomásfüzérnek a történetét, valamint – ez a legfontosabb: az üzenetét!

2023 őszén örvendezésre okot adó drótlevelet kaptunk igen sokan mi, Gárdonyi Géza tisztelői, Gárdonyi-műveket olvasók, Gárdonyi elbeszéléseinek és regényvilágainak kutatói.

A drótlevél szerkesztője és feladója Keller Péter, aki Gárdonyi Géza dédunokája, és milyen jólesett: minket, a címzetteket a Dédapját tisztelőknek és kedves barátainak szólított. Ettől azért hullámzott bennünk a megtisztelő és felemelő érzés, mert különleges lelki élmény abba a szellemi környezetbe tartozónak hinni, sőt tudni magunkat, amely szellemi környezet megteremtője és éltetője a még ma is érdeklődéssel, kíváncsisággal, szeretettel olvasott és kutatott Gárdonyi Géza, aki az akaraterő ritka példája a magyar irodalomban, a magyar irodalom- és művelődéstörténetben...

A teljes cikk itt olvasható

 

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor