Tudta-e?
hogy világszerte egymilliárdra tehető a vegetáriánusok száma?

Természet

Szélből áram

A mozgó levegő hatalmas kinetikus energiával bír, amelyet az emberiség a szélmalmok vagy a vitorlás hajók meghajtására már régóta felhasznál.Tovább »

Evolúció

Evolúció: „A fajok eredete természetes kiválasztás útján, vagy a létért való küzdelemben előnyhöz jutott fajták fennmaradása.” (Darwin)Tovább »

Kotori-öbölrendszer, az Adria fjordja

MUZSLAI Izabella

A Kotori-öbölrendszer két külső és két belső öbölből áll. A nyílt tengerről közeledve először a Herceg Novi-öbölbe hajózunk be mely a Kumbor-szoroson át kapcsolódik a Tivati-öbölhözTovább »

Azúr-parti képeslapok

MUZSLAI Izabella

A provence-i verőfényes napsütés citrusokat s olajligeteket fürdet melegében. A kabócák zümmögnek s lila levendulaillat terit be mindent. Az azúrszinű hullámok néhány halászbárkát dédelgetnek lágyan.Tovább »

A Hold meghódításának kezdetei

MUHI Béla

Az első Hold felé irányított űrrakéta a Luna-1 jelzésű űrszondát vitte magával, és 1959. január 2-án indították útjára a Szovjetunióból.Tovább »

A betlehemi titok nyomában

Összeállította: SARNYAI Zsolt, tanuló

A „betlehemi csillag” titkát talán sohasem fogjuk pontosan megtudniTovább »

Camargue és a camargue-i lovak

MUZSLAI Izabella

Camargue Európának az az „Isten hátamögötti vidéke”, mely földrajzi jellemzőinek köszönve még mindig az egyik legérintetlenebb terület.Tovább »

A légköri csapadék

MUHI Béla

Csapadéknak a föld felszínén megjelenő szilárd vagy cseppfolyós halmazállapotú vizet nevezzük.Tovább »

A Dunánál

MUZSLAI Izabella

A Schwarzwald-hegység délkeleti lejtőjéről indul útjára az az egymásba futó két kis patak, mely útközben összegyűjtve Közép-Európa folyóvizeit később a világ 33. legnagyobb folyamát hozza létre.Tovább »

A méz

Egyike azoknak a ritka táplálékoknak, amelyek minden átdolgozás nélkül, természetes állapotukban kerülnek asztalunkra.Tovább »

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2022 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor