Tudta-e?
...hogy az emberi testben keringő vér körülbelül egy perc alatt tesz meg egy teljes kört?

Természet

Fruska Gora-hegység

MUZSLAI Izabella

A Fruska Gora a Duna és a Száva között elhelyezkedő alacsony hegység, melynek legmagasabb pontja az 539 m-es Crveni čot.Tovább »

A veszettség

A kutyaoltás esősorban az emberek egészségét védiTovább »

A macskák élősködői

A macskákban számos külső és a belső élősködő megtelepedhet. Ezek közül néhány az emberre is veszélyforrást jelent.Tovább »

Taposóaknák nyomában

MUHI Béla

Ezek a veszedelmes és alattomos fegyverek folyamatosan szedik áldozataikat, nem válogatnak katonákban és civilekben. Gyártásukat és alkalmazásukat mielőbb be kellene tiltani.Tovább »

Egy magyar rabszolgalányból lett Afrika-kutató lady

MUZSLAI Izabella

Az 1848-as év a forradalmak ideje volt Európában. Párizs, Bécs, után Budapestet és a történelmi Magyarország területét sem kimélték a harcok. A borzalmak közepette egy hét éves erdélyi kislány sorsa végleg megváltozott.Tovább »

Kaliforniai borvidék s mi, magyarok

MUZSLAI Izabella

A források szerint egy magyar gróf, Haraszthy Ágoston alapította meg Kalifornia első nagy szőlőültetvényét a Buena Vista pincészettelTovább »

Erdőtüzek Kaliforniában

MUHI Béla

Egymillióan kényszerültek elhagyni otthonaikat, 400 ezer hektáron pusztítanak a lángok. Természeti csapás és szándékos gyújtogatás.Tovább »

Plitvicei tavak

TÉNYI Renáta képriportja

A Plitvička jezera néven Horvátországban elterülő tórendszer Európa egyik legszebb természeti látványossága, 1979 óta az UNESCO jegyzéke szerint a természeti világörökség része.Tovább »

Kutyák veszélyes parazitái

A kutyákban számos külső és belső parazita található. Egyes élősködők az emberek számára is veszélyforrást jelentenek.Tovább »

A jövő iparága, vagy csak csöbörből vödörbe?

SÁFRÁNY Attila

A bioüzemanyag a fosszilis üzemanyagok alternatívájaként kerülhet szóba.Tovább »

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2022 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor