Tudta-e?
Az első hálószövő pókok 250 millió évvel ezelőtt jelentek meg a Földön.

Tanítástan

Majd a bíró elintézi… (3)

MUHI Béla

Vidám történetek következnek, melyek a katedrához, az előadókhoz, a diákokhoz, egykori vajdasági emlékezetes eseményekhez kapcsolódnak. Valamennyi igaz, megtörtént eset nevekkel, hiteles helyszínnel, tanúkkal és valódi szereplőkkel. Ezúttal egy atomfizikussal kapcsolatos eseményre emlékezünk…Tovább »

Nikola Tesla találmánya egy diákversenyen… (2)

MUHI Béla

Vidám történetek következnek, melyek a katedrához, az előadókhoz, a diákokhoz, egykori vajdasági emlékezetes eseményekhez kapcsolódnak. Valamennyi igaz, megtörtént eset nevekkel, hiteles helyszínnel, tanúkkal és valódi szereplőkkel. Ezúttal egy fizikával kapcsolatos eseményre emlékezünk...Tovább »

A tantermen kívüli oktatás lehetőségei

dr MUHI B. Béla

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete, a GENIUS - a tehetséges diákokért mozgalommal és a Pro Scientia Naturae Alapítvánnyal együttműködve, hetedik alkalommal szervezte meg a Pedagógiai kihívások a XXI. században című akkreditált szakmai konferenciát, amelynek fő témája ezúttal a tantermen kívüli oktatás lehetőségei volt.Tovább »

Dr. Berényi János megeszi… (1)

MUHI Béla

Vidám történetek következnek, melyek a katedrához, az előadókhoz, a diákokhoz, egykori vajdasági eseményekhez kapcsolódnak. Valamennyi igaz, megtörtént esemény nevekkel, hiteles helyszínnel, tanúkkal és valódi szereplőkkel.Tovább »

XXII. Apáczai Nyári Akadémia

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 22. alkalommal szervezte meg akkreditált nyári tanárképző programját, az Apáczai Nyári Akadémiát (ANyA) Újvidéken.Tovább »

XXII. Apáczai Nyári Akadémia

MUHI Béla

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete 22. alkalommal szervezi meg akkreditált nyári tanárképző programját, az Apáczai Nyári Akadémiát (ANyA) Újvidéken. Közöljük a további részleteket és a plakátot…Tovább »

Gamifikáció - a játékalapú tanulás lehetőségei

dr MUHI B. Béla

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete és a GENIUS - a tehetséges diákokért mozgalom ötödik alkalommal szervezi meg a Pedagógiai kihívások a XXI. században című szakmai konferenciát, amelynek fő témája ezúttal a Gamifikáció - a játékalapú tanulás lehetőségei.Tovább »

XX. Apáczai Nyári Akadémia

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezésében idén is sor kerül az Apáczai Nyári Akadémiára (ANyA).Tovább »

Hagyományos és digitális pedagógia

MUHI Béla

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete és a GENIUS - a tehetséges diákokért mozgalom harmadik alkalommal szervezte meg a Pedagógiai kihívások a XXI. században című szakmai konferenciát, amelynek témája ezúttal a hagyományos és digitális pedagógia volt.Tovább »

Természettudományi szekció

MUHI Béla

Az ANyA egy hagyományos nyári tanári továbbképzés a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezésében. A természettudományi szekció terminusa 2019. július 15-19. volt Újvidéken az Apáczai Diákotthonban, Ćirpanov utca 54.Tovább »

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor