Tudta-e?
Az első hálószövő pókok 250 millió évvel ezelőtt jelentek meg a Földön.

234-235. szám - 2024. március-április

X. Pedagógiai kihívások a XXI. században - akkreditált szakmai konferencia

Innovációk az oktatásban

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete, a GENIUS - a tehetséges diákokért mozgalommal és a Pro Scientia Naturae Alapítvánnyal együttműködve, tizedik alkalommal szervezi meg a Pedagógiai kihívások a XXI. században című akkreditált szakmai konferenciát, amelynek fő témája ezúttal az innovációk az oktatásban.
dr MUHI B. Béla | a szerző cikkei

3

Az innovációt általában az új ötletek, új eszközök bevezetéséhez, egy folyamat vagy rendszer megújításához kötünk, ami tartalmazza a változás mozzanatát. Az innovációt az oktatás területén többnyire az információs és kommunikációs technológiák térnyeréséhez és a technológiához kapcsolódó pedagógiai reformokhoz kapcsolják. Innovációnak számít továbbá a hagyományos oktatási paradigma meghaladása, a tanulóközpontú oktatás, a projektoktatás, az élménypedagógia, a kollaboratív módszerek alkalmazása stb.

A témáról hazai és magyarországi előadók tartanak előadásokat, melyeket vitafórum követ.

Az egynapos akkreditált konferenciára április 20-án, szombaton kerül sor Zentán, a Pro Scientia Naturae Alapítvány oktatási központjában.

A konferencián való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melynek határideje április 10. Regisztrálni a genius.konferencia@gmail.com címen lehet.

A konferenciát a Nemzeti Kulturális Alap támogatja, főszervezője Dr. Muhi B. Béla, egyetemi tanár.

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor