Tudta-e?
... hogy a csernobili atomerőmű-baleset radioaktív fertőzése 130 ezer négyzetkilóméterre terjedt ki, és több mint ötvenmillió embert érintett közvetlenül?

193. szám - 2020. október

A KÉK egész napos programja Törökbecsén

Szeptember 26-án, szombaton a Keresztény Értelmiségi Kör szervezésében tartalmas programra került sor…
MUHI Béla | a szerző cikkei

8

Magyar találmányok az évszázadok során

A Keresztény Értelmiségi Kör (KÉK) szervezésében Törökbecsén szombaton, 2020. szeptember 26-án nyilvános ismeretterjesztő napot tartottak az Aracs civil szervezet tájházában (Brigadira Ristića 22.), illetve a helyi Szent István király templomban.

A helybelieken kívüli vendégek busszal, kombival, személygépkocsikkal érkeztek. Szinte Vajdaság mindegyik területéről jöttek a hívők, hogy meghallgassák a két előadó szavait.

A gyülekezés és a regisztráció 9 órától tartott. Tíz órakor köszöntők hangzottak el, majd az első előadót, Muhi Bélát mutatták be a publikumnak. Fizika-kémia szakos tanár, okleveles fizikus, az újvidéki gimnáziumban tanított 40 évig, továbbá immár 25 éve konzulens tanár a Zentán működő kertészmérnököket képző egyetem tagozatain, alapító tagja a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének, ennek keretében több programnak a vezetője, ismeretterjesztő előadássorozatok szervezője, tankönyvpótló kiadványok szerkesztője, a GENIUS tehetséggondozó mozgalom elnöke, számtalan tudománynépszerűsítő cikk szerzője, közel egy tucat hazai és külföldi elismerésben, kitüntetésben részesült…

A másik előadó Korenchy László tanár volt, aki a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének alelnöke, a Vajdasági Magyar Helytörténeti Társaság oszlopos tagja, számtalan szakmai program és körút szervezője.

Tekintettel a nagyszámú résztvevőre, az előadásokat a Szent István király templomban tartották meg.  

A teljes cikk itt olvasható.

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor