Tudta-e?
...halálos koffeinmérgezést 10 gramm tudna okozni? 100-120 csészényi kávét azonban még senki sem ivott meg néhány órán belül.

35. szám - 2008. április 21.

KÉPRIPORT

Dísznövény 2008 - szakkiállítás és vásár

Budapesti Corvinus Egyetem - Budai Arborétum
dr MUHI B. Béla

A Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Karának Zentai Konzultációs Központjának hallgatói és tanárai április 19-én, szombaton meglátogatták a Dísznövény 2008 elnevezésű szakkiállítást és vásárt Budapesten.

Az egyetem 1987-ben szervezte meg első alkalommal az országos szintű virágkiállítást Dísznövény ’87 néven, az idén pedig immár 21-ik alkalommal került sor a szakkiállítás és vásár megrendezésére.
A látogatók a kertbe kiültethető virágpalántákat, balkonnövényeket, szobanövényeket, díszfákat, díszcserjéket, kerti szerszámokat, kellékeket, a szobanövények fenntartásához szükséges anyagokat stb. tekinthették meg, és meg is vásárolhatták a helyszínen. A kiállítás keretében szaktanácsadásokat, bemutatókat is tartottak többek között a dísznövények gondozásáról, betegségeiről és kártevőiről, a gyümölcsfák és a szőlő ápolásáról, metszéséről, a sokhasznú zöldségekről és a gyógynövényekről.
A nézelődés, illetve vásárlás pedig nem akármilyen környezetben történt, hiszen a látogatók az ország egyik leggazdagabb arborétumában, a Budai Arborétum virágba borult díszcseresznyéi és még helyenként nyíló orgonái között sétálva választhatták ki mindazt, amire szükségük volt.
Az egyik egyetemi épületben a bonsai-nevelés mesterei állították ki a csodálatos miniatűr fákat, ezek között is válogathattak a vendégek.
Számos kertészeti cég is bemutatta növényeit és termékeit. Képviselve volt a dísznövénykertész szakma szinte minden ágazata.

Kapcsolódó cikkek

    ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
    Design by predd | Code by tibor