Tudta-e?
... hogy a csernobili atomerőmű-baleset radioaktív fertőzése 130 ezer négyzetkilóméterre terjedt ki, és több mint ötvenmillió embert érintett közvetlenül?

33. szám - 2008. április 7.

Versenyfelhívás

Ribár Béla Vajdasági Általános Iskolai Fizikaverseny

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete a GENIUS - a tehetséges diákokért mozgalom keretében 2008. április 19-én megrendezi a hagyományos Ribár Béla Vajdasági Általános Iskolai Fizikaversenyt
MUHI Béla | a szerző cikkei

Gondolkodtató, számításos és teszt formájú, valamint kísérleti, kísérletelemező feladatokat oldanak meg a tanulók. A fizikatörténeti részben Eötvös Loránd életét és munkásságát kell tudni. Az iskolai válogatóversenyek után április 14-ig lehet bejelenteni a tanulókat a vajdasági szintű versenyre. A diákok és mentoraik oklevelet és könyvjutalmat kapnak. A verseny nemzetközi jellegű, a legjobb eredményt elért tanulók és mentoraik a magyarországi Eötvös Loránd Fizikai Társulat által szervezett Öveges József Országos Fizikaverseny döntőjére jutnak el.
Bejelentkezés, részletes információk a főszervezőnél: Muhi Béla, tel. 064 266-00-51, villámposta: mbb_ns@neobee.net
A Ribár Béla fizika emlékverseny célja a tudomány megszerettetése, az ismeretek átadása és alkalmazása, a tehetséggondozás.
Korábbi versenyfeladatok a következő honlapon találhatók:
http://www.kfki.hu/education/verseny/oveges/
A tanulókat április 14-ig lehet bejelenteni.

Regisztrációs lap
ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor