Tudta-e?
4000 évvel ezelőtt Babilonban bevett szokás volt, hogy az esküvő után a menyasszony apja újdonsült vejét egy hónapig itatta. Az ital mézből készült sör volt, innen származik a magyar "mézeshetek" illetve az angol "honeymoon" kifejezés. (moon - hold) - mivel a babilóniak holdhónapot használtak

79. szám - 2010. május 1.

Versenyfelhívás

III. Vajdasági Diák Menedzsment Bajnokság

A szervezők értesítik a diákokat és a felkészítő tanárokat, hogy az iskolai túlzsúfolt programok miatt a III. Vajdasági Diák Menedzsment Bajnokságot a korábbi időpont helyett 2010. május 15-én 10 órakor rendezik meg.
dr MUHI B. Béla | a szerző cikkei

A GENIUS - a tehetséges diákokért mozgalom, a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete és a Fókusz - tudománynépszerűsítő elektronikus folyóirat szerkesztősége meghirdeti a harmadik Vajdasági Diák Menedzsment Bajnokságot, melyen középiskolás diákok vehetnek részt. Cél a fiatalok érdeklődésének felkeltése a vállalkozások iránt, a tehetségek felkutatása és felkarolása ebben a témakörben.

A verseny egy üzleti szimulációs játékra épül, melyben a tanuló egy képzeletbeli vállalat vezetőjének szerepét tölti be. A versenyre tehát egy vállalat üzleti (business) tervét kell elkészíteni, és azt Power Point-os vetítés mellett bemutatni a zsűrinek.

A Vajdasági Diák Menedzsment Bajnokság 2010. május 8-án 10 órai kezdettel kerül megrendezésre az újvidéki Svetozar Marković Gimnáziumban (Njegoš utca 22), a GENIUS konferenciával párhuzamosan. Minden részvevő oklevélben és könyvajándékban részesül, a legsikeresebb versenyzők pedig értékes ajándékot kapnak.

A versenyre május 1-ig lehet jelentkezni. A jelentkezési lapot a lenti e-mail címekre kell eljuttatni.

A jelentkezési lap letölthető itt.

A verseny szervezői:
Vujičić Sava mgr., közgazdász, tanár, oslo@sabotronic.co.rs
Muhi B. Béla mgr., egyetemi tanársegéd, muhi.bela@neobee.net


Letölthető segédanyagok a felkészüléshez: itt
ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor