Tudta-e?
Ha valaki lassú, könnyen mondják rá: lusta mint a lajhár. Német tudósok kiderítették, a lajhár kevésbé lusta mint gondoljuk. Naponta átlagosan 9,6 órát alszik, ami nem számít soknak az állatvilágban, például a piton 18 órát pihen. A lajhár azért lassú, mert nagyon energia szegény a tápláléka, leginkább fakérget és leveleket eszik.

Diákoldal

Horgosi és zentai siker

MUHI Béla

Ribár Béla Vajdasági Általános Iskolai FizikaversenyTovább »

III. Vajdasági Diák Menedzsment Bajnokság

dr MUHI B. Béla

A szervezők értesítik a diákokat és a felkészítő tanárokat, hogy az iskolai túlzsúfolt programok miatt a III. Vajdasági Diák Menedzsment Bajnokságot a korábbi időpont helyett 2010. május 15-én 10 órakor rendezik meg.Tovább »

VIII. GENIUS konferencia

MUHI Béla

A középiskolás tehetséges diákok hagyományos GENIUS konferenciája és vajdasági szintű versenye 2010. május 8-án 10 órakor kerül megrendezésre az újvidéki Svetozar Marković Gimnáziumban.Tovább »

Elhízás

Kovács Flórián egyetemi hallgató, Zenta

Földünkön nem csak a vírusok és egyéb paraziták okoznak betegséget, hanem egy végigsöprő lassú halálnak nevezett betegség, amit elhízásnak nevezünk.Tovább »

IV. Alkotmány és állampolgári jogok diákverseny

MUHI Béla

A verseny döntőjére 2010. április 24-én 10 órakor kerül sor Újvidéken a Svetozar Marković Gimnáziumban (Njegoš utca 22.), mely egyúttal szakmai találkozó is a mentorok, a szaktanárok részére.Tovább »

Akik a téli szünidőben is tanultak

MUHI Béla

Négy napon át tartott a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete tizenegyedik általános iskolai tehetséggondozó diáktábora fizikából és kémiából, melyet a GENIUS mozgalom keretében rendeztek meg.Tovább »

IV. Alkotmány és állampolgári jogok – Versenyfelhívás

MUHI Béla

A verseny célja a fiatalok érdeklődésének felkeltése a társadalomtudományok iránt, a tehetségek felkutatása és felkarolása ebben a témakörben.Tovább »

9. Kovács Sztrikó Zoltán fizika-kémia diákverseny

MUHI Béla

Látványos fizikai és kémiai kísérleteket lehetett látni a GENIUS mozgalom keretében megrendezett általános iskolai fizika-kémia diákversenyen.Tovább »

Országos Szilárd Leó fizikaverseny

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat, a Szilárd Leó Tehetséggondozó Alapítvány és a paksi Energetikai Szakközépiskola és Kollégium a 2009/2010. tanévre meghirdeti az Országos Szilárd Leó fizikaversenyt az általános és a középiskolákTovább »

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2023 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor