Tudta-e?
Az eszkimók által lakott hókunyhók sokkal hatékonyabb védelmet nyújtanak a modern hadseregek által használt barikádoknál. Sőt, majdnem teljesen láthatatlanok felülről nézve és infravörös kamerákkal sem vehetők észre a bent tartózkodók.

Diákoldal

NANO-TINC 2009

A NanoTudomány Nemzetközi Közössége (The International NanoScience Community - TINC) pályázatot hirdet magyarországi és határon túli középiskolás diákoknak.Tovább »

Tájékoztató füzet

Az általános iskolák végzősei számára készült tájékoztató füzet a vajdasági magyar tannyelvű középiskolákrólTovább »

Jól szerepeltek az ifjú menedzserek

Vajdasági Diák Menedzsment BajnokságTovább »

Géniuszok konferenciája

MUHI Béla - fotók: Dávid Csilla és Urbán Gábor

Színvonalas szakmunkákat mutattak be a kutató diákokTovább »

Kísérletek és feladatok

A magyarkanizsai Antal Adél a legjobb fizikus. A Ribár Béla emlékverseny győztese részt vesz magyarországi Öveges József Országos Fizikaverseny döntőjénTovább »

A diákverseny eredménye

MUHI Béla

Alkotmány és állampolgári jogokTovább »

II. Vajdasági Diák Menedzsment Bajnokság

A GENIUS - a tehetséges diákokért mozgalom, a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete és a Fókusz - tudománynépszerűsítő elektronikus folyóirat szerkesztősége meghirdeti a második Vajdasági Diák Menedzsment Bajnokságot, melyen hazai középiskolások vehetnek részt.Tovább »

VII. GENIUS konferencia

A középiskolás tehetséges diákok hagyományos GENIUS konferenciája és vajdasági szintű versenye 2009. május 9-én 10 órakor kerül megrendezésre az újvidéki Svetozar Marković Gimnáziumban.Tovább »

Ribár Béla emlékverseny fizikából

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete a GENIUS - a tehetséges diákokért mozgalom keretében megrendezi a hagyományos Ribár Béla Vajdasági Általános Iskolai Fizikaversenyt.Tovább »

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2022 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor