Tudta-e?
...hogy az emberi test megközelítőleg 60 milliárd sejtet tartalmaz, amelynek mindegyike tízezerszer annyi molekulát tartalmaz, mint a Tejút összes csillaga?

IDENTITÁS Kisebbségkutató Műhely

A Műhely célja a Vajdaságban élő kisebbségek gazdasági, szociális, szociológiai, demográfiai, kulturális és történelmi vizsgálata. Céljainak megvalósításához különböző kutatási módszereket alkalmaz: közvéleménykutatások, interjúk, statisztikai adatok begyűjtése és elemzése, népszámlálási adatok elemzése...

Az intézmény megnevezése

Megnevezés magyarul: IDENTITÁS Kisebbségkutató Műhely
Az ország nyelvén: IDENTITET Radionica za Istraživanje Nacionalnih Manjina
Megnevezés angolul: IDENTITY Research Workgroup of Minorities

Az intézmény címe

Ország: Szerbia
Irányítószám: 24400
Város: Zenta (Senta)
Utca, házszám: Fő tér 18
Tel: +381 24 811383
Fax: -
E-mail: info@idkm.org
Honlap: www.idkm.org

Az intézmény vezetője

Neve: Badis Róbert
Beosztása: Elnök
Tel: +381 63 7854910
Fax: -
E-mail: info@idkm.org

Tevékenységek

Az Identitás Kisebbségkutató Műhely célja a Vajdaságban élő kisebbségek gazdasági, szociális, szociológiai, demográfiai, kulturális és történelmi vizsgálata.
Kutatási területek
  • Közgazdaságtudományok
  • Szociológiai tudományok
  • Pszichológiai tudományok
  • Politikatudományok
  • Történelemtudományok
  • Néprajz és kulturális antropológiai tudományok

Az Identitás Kisebbségkutató Műhely 2006 decemberében alakult meg Zentán. Hivatalos bejegyzése megtörtént az illetékes minisztériumnál. Egy ilyen szervezet létrehozásának szükségessége vitathatatlan a Vajdaságban, mivel hagyományosan multikulturális térségről van szó, ahol évszázadok óta több nemzetiség él egymás mellett. A kisebbségek közötti és a kisebbség-többség közötti viszony feltárása, egyáltalán a kisebbségi lét, identitás kutatása térségünkben igencsak kívánni valót hagy maga után. Felmerül a kérdés, hogy miért nincsenek átfogó társadalmi, szociológiai kutatások a Vajdaságban. Ezen a hiányon próbál változtatni az Identitás Kisebbségkutató Műhely, amelyet olyan tíz fiatal hozott létre, akik a legkülönbözőbb tudományok területéről érkeztek: közgazdaság, néprajz-kulturális antropológia, történelem, földrajz, szociológia, pszichológia. A Műhely célja a Vajdaságban élő kisebbségek gazdasági, szociális, szociológiai, demográfiai, kulturális és történelmi vizsgálata. Céljainak megvalósításához különböző kutatási módszereket alkalmaz: közvéleménykutatások, interjúk, statisztikai adatok begyűjtése és elemzése, népszámlálási adatok elemzése. Reméljük, hogy tevékenységünkkel hozzájárulunk Vajdaság társadalmának átfogóbb megismeréséhez, elősegítve ezzel a térségben élő nemezetek közötti tolerancia növelését.
ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor