Tudta-e?
... hogy a csernobili atomerőmű-baleset radioaktív fertőzése 130 ezer négyzetkilóméterre terjedt ki, és több mint ötvenmillió embert érintett közvetlenül?

128. szám - 2015. május

Kiállítás

Köztünk élő alkotók

Tóth Alisa a Szegedi Tudományegyetem Neveléstudományi Intézetének PhD hallgatója. Fiatal tehetség: grafikus művész-és tervező. A Forum Könyvkiadó gondozásában megjelenő "Tündértánc" című népmeséket tartalmazó könyv illusztrációiból nyílik kiállítása 2015. május 26-án a Tanulmányi és Információs Központ kávézójában.

9

"MÁSKÉP(P) - Köztünk élő alkotók" című kiállítássorozat keretein belül június végéig Tóth Alisa alkotásait tekinthetik meg az Ady tér 10. szám alatt található TIK Caféban (a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központban). 

A kiállítás megnyitójára 2015. május 26-án 18:00-kor kerül sor.

A kiállítást megnyitja: Nagy Károly, festő-grafikus, a Szegedi Szépmíves Céh elnöke

A kiállítás zenei programja: Gyermekdalok az SZTE JGYPK Zenei Műhely előadásában. 

Tóth Alisa - "1988-ban születtem Zentán. Az újvidéki Bogdan Suput művészeti-tervezői középiskolát 2007-ben fejeztem be, majd 2011-ben Újvidéken a Művészeti akadémián diplomáztam grafika – művészetpedagógia szakon. A mesterképzést új média művészetből végeztem el 2013-ban, szintén Újvidéken. 2014 őszétől a Szegedi Tudományegyetem Neveléstudományi Doktori Iskola ösztöndíjas hallgatója vagyok. Kutatási témám a gyermekek színbefogadó képességének vizsgálata, amelyhez az ötletek egyik fontos forrása a művészet. Eddigi tanulmányaim során számos díjban és elismerésben részesültem. Több csoportos tárlaton vettem részt Szerbiában és Magyarországon. Jelenleg ötödik önálló tárlatom megnyitására kerül sor. Tagja vagyok a Vajdasági Magyar Doktoranduszok és Kutatók Szervezetének, a Híd Art Egyesületnek, a Siroka Staza Művészetbarátok Körének, a Szerbiai Fotószövetségnek, a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének valamint a Lajka Állat-és Természetbarátok Szervezetének."

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor