Tudta-e?
Hogy mekkora a Kheposz-piramis? Körülbelül egy kilométer a kerülete. Alapjának egy oldala 227 m hosszú, csúcsának magassága a földtől 146,5 m. Ha belépünk a piramis belsejébe kamrákat találunk, melyek részben a föld felszíne fölött, részben alatta helyezkednek el. Itt helyezték el a fáraónak szánt élelmet, edényeket, ruhákat, dísztárgyait, bútorait, azokat a dolgokat, amire a halál után szüksége lehet az uralkodónak. A legutolsó kamrában találjuk kőszarkofágba zárt fakoporsóban a fáraó bebalzsamozott testét - a múmiát.

179. szám - 2019. augusztus

XIX. Apáczai Nyári Akadémia

Természettudományi szekció

Az ANyA egy hagyományos nyári tanári továbbképzés a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezésében. A természettudományi szekció terminusa 2019. július 15-19. volt Újvidéken az Apáczai Diákotthonban, Ćirpanov utca 54.
MUHI Béla

5

A XIX. Apáczai Nyári Akadémia természettudományi szekciója 2019. július 15-től 19-ig került megrendezésre Újvidéken az Apáczai Diákotthon belvárosi épületében. A program hivatalos elnevezése: Tanári továbbképzés a természettudományos műveltség fokozása céljából. Főszervezője immár két évtizede Muhi Béla fizika-kémia szakos tanár, okleveles fizikus. Ez egy akkreditált szakmai és módszertani továbbképzés a természettudományokat oktató szaktanárok, tanítók és más érintett pedagógusok részére. Az akkreditációs katalógus szerinti besorolása:  1093, K1, P3. Ez egy nemzetközi jellegű tanári továbbképzés, melyen rangos hazai és külföldi szakemberek, egyetemi tanárok tartottak előadásokat, szakmai foglalkozásokat vezettek, műhelymunkákra és egyéb programokra is sor került. A hallgatóság körében gyakran jelennek meg egyetemisták, külföldi tanárkollégák is. Ez alkalommal mintegy harmincöt látogató fordult itt meg. A feldolgozott témák iránt igen nagy volt az érdeklődés.

A teljes írás itt található meg.

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2022 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor