Tudta-e?
Egy Ellen Church nevű fiatal hölgy meggyőzte a Boeing Air Transport embereit, hogy ápolói végzettsége és repülés iránti szeretete alkalmassá teszi őt arra, hogy az utasoknak segítsen vészhelyzetek esetén. Így aztán 1930-ban ő lett az első stewardess.

179. szám - 2019. augusztus

XIX. Apáczai Nyári Akadémia

A fiatalok szocializációja

Az ANyA egy hagyományos nyári tanári továbbképzés a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezésében. Az osztályfőnöki szekció terminusa 2019. július 8-12. volt Újvidéken az Apáczai Diákotthonban, Ćirpanov utca 54.
MUHI Béla | a szerző cikkei

5

A XIX. Apáczai Nyári Akadémia osztályfőnöki szekciója 2019. július 8-tól 12-ig került megrendezésre Újvidéken az Apáczai Diákotthon belvárosi épületében. Főszervezője Muhi Horváth Gabriella magyartanárnő. Akkreditált szakmai és módszertani továbbképzés a pedagógusok, különösen az osztályfőnökök, osztálytanítók számára, katalógusszáma 935, K3, P2. Ez egy nemzetközi jellegű tanári továbbképzés, melyen rangos hazai és külföldi szakemberek, egyetemi tanárok tartottak előadásokat, szakmai foglalkozásokat vezettek, műhelymunkákra és egyéb programokra is sor került. A hallgatóság körében gyakran jelennek meg egyetemisták, külföldi tanárkollégák is. Ez alkalommal mintegy harminc látogató fordult itt meg. A feldolgozott témák iránt igen nagy volt az érdeklődés.

A teljes írás itt olvasható.

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2022 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor