Tudta-e?
...hogy a hazánkban és Európában honos denevér senkinek sem szívja ki a vérét, és nem kapaszkodik bele a hajába sem. A denevérek egyetlen vérszívó faja délamerikában él, tehenek vérét szívja és nem okoz halálos sebet. A hiedelem középkori, amikor is a bőregérről úgy gondolták, hogy az ördöggel paktál ezért sok helyen írtották sőt fákra szögezték őket.

165. szám - 2018. június

Konferencia

Pedagógiai kihívások a XXI. században

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete második alkalommal szervezi meg a Pedagógiai kihívások a XXI. században című szakmai konferenciát.

12

Az idei konferencia témája: Az élettudományok aktualitása a Szent-Györgyi Albert emlékév jegyében.

A konferencia szervezését a GENIUS tehetséggondozó mozgalom és a Fókusz elektronikus portál segíti. Támogató a Nemzeti Kulturális Alap.

Az egynapos konferencia 2018. június 16-án kerül megrendezésre Zentán a Dr. Berényi János Agrárinnovációs Központban. Cím: Zenta, Karađorđe u. 52.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, június 10-éig lehet jelezni a következő e-mail címre: genius.konferencia@gmail.com

Programterv

10.00 – Megnyitó - dr. Muhi B. Béla főszervező nyitóelőadása
10.30 – Horák Kornél, biológus, szaktanár: Fűben-fában orvosság
11.00 – Muhi Béla, fizikus, szaktanár: Szent-Györgyi Albert – egy Nobel-díjas tudós élete és munkássága
11.30 – Kávészünet
12.00 – Horváth Bábinszki Ildikó, biológus, szaktanár: Hogyan válik sikeressé a tehetséggondozás a biológia oktatása terén?
12.30 – Kulcsár Sarolta, doktorandusz: A kisiskolások érdeklődésének felkeltése a (természet)tudományok iránt – Módszertani megoldások
13.00 – Máriás Ildikó, kémikus, szaktanár: A sikeres középiskolai kémiatanítás módszertana
13.30 – Ebéd
14.30 – Dr. Borsos Éva molekuláris biológus, egyetemi docens: Kísérletek, laboratóriumi gyakorlatok az élettudományok tárgyköréből
15.00 – Rózsa Sipos Mónika biológus, szaktanár: C-vitamin a növényekben
15.30 – dr. Muhi B. Béla: Kerekasztal beszélgetés, a konferencia értékelése és zárása.

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor