Tudta-e?
Bölcs mint a bagoly - szokták mondani, pedig a bagoly a madarak világában bizony butácskának számít mert a legokosabb madarak a hollók és a varjúk. Feltehetően a bagolyról azért gondolták, hogy bölcs, mert a madarak közül az ő szemük állása hasonlít legjobban az emberéhez – vélekednek a zoológusok.

március 13.

Pályázati felhívás

Ribár Béla emlékverseny fizikából

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete a GENIUS - a tehetséges diákokért mozgalom keretében megrendezi a hagyományos Ribár Béla Vajdasági Általános Iskolai Fizikaversenyt.

Gondolkodtató, számításos, valamint kísérleti, kísérletelemező feladatokat oldanak meg a tanulók. A fizikatörténeti részben Pascal, Ampére és Coulomb életútját és munkásságát kell tudni. Az iskolai válogatóversenyek után április 14-ig lehet bejelenteni a tanulókat a vajdasági döntőre. Erre április 25-én kerül sor abban a körzetben, ahonnan a legtöbb jelentkező lesz. A diákok oklevelet, könyvjutalmat és számítógépes tartozékokat kapnak. A verseny nemzetközi jellegű, a legjobb eredményt elért tanulók és mentoraik a magyarországi Eötvös Loránd Fizikai Társulat által szervezett Öveges József Országos Fizikaverseny döntőjére jutnak el. A Ribár Béla emlékverseny célja a tudomány népszerűsítése és a tehetségnevelés. Korábbi versenyfeladatok a következő honlapon találhatók: http://www.kfki.hu/education/verseny/oveges/
Bejelentkezés, részletes információk Muhi Béla főszervezőnél a 064 266-00-51 telefonszámon.

A Ribár Béla általános iskolai fizikaverseny vajdasági döntéjére 2009. április 25-én 15 órai kezdettel kerül sor Zentán a Stevan Sremac Általános Iskola Thurzó Lajos munkaegységében (Vasút sor 44).
ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor