Tudta-e?
Az első technológiai cég, amely a kaliforniai Szilikon-völgyben telepedett le, a Hewlett-Packard volt, 1938-ban. A Stanford Egyetem két mérnöke, Bill Hewlett és Dave Packard egy garázsban indították cégüket, 1538 dollár tőkével. Az első termékük egy hanggenerátor volt, amit a Walt Disney Studios vett meg, a "Fantasia" című film effektusaihoz.

141. szám - 2016. június 1.

Vízvizsgálatok, környezetfizikai mérések a terepen, elektronikus adatgyűjtés

A módszertani kultúrában azokra a módszerekre kell a hangsúlyt helyezni, melyek a tanulók tevékeny részvételével segítik elő a tanulói szabadság megvalósulását az önállóságban, a választás lehetőségében, a tanulás kiteljesedésében…
NÉMETH László adjunktus, Nyugat-magyarországi Egyetem, Földrajz és Környezettudományi Intézet

4

A kutatások szerint a természettudományos tantárgyak népszerűsége mélyponton van, a diákok nagy többsége elfordul a természettudományos pályáktól. A hanyatló érdeklődés legfőbb okaként a természettudományos tantárgyak oktatási módszerét teszik felelősnek.

A természettudományos tantárgyak népszerűségének növelésére, a tárgyak oktatására az oktatási módszerek változtatását javasolják a kutatók. A tevékenykedtető módszerek használatát, a kutatásalapú tanulást, a terepi vizsgálatokon, méréseken keresztül megvalósuló ismeretszerzést.

A teljes cikk itt olvasható.

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2020 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor