Tudta-e?
...hogy melyik a legnagyobb állat a világon? A kék, vagy óriás bálna, amely megnõhet 30 méter hosszúra is, súlya pedig 135 ezer kg lehet. Ezt úgy képzeljék el, mintha egy óriási mérleg egyik serpenyõjében ülne a bálna, a másikban pedig 22 nagy elefántbika kuporogna. Így lenne a mérleg egyensúlyban. A bálnák emlõsállatok, a tengerek lakói. Kicsinyeik is óriások, a kék bálna születésekor 7 méter hosszú és 7 ezer kg súlyú.

141. szám - 2016. június 1.

Vízvizsgálatok, környezetfizikai mérések a terepen, elektronikus adatgyűjtés

A módszertani kultúrában azokra a módszerekre kell a hangsúlyt helyezni, melyek a tanulók tevékeny részvételével segítik elő a tanulói szabadság megvalósulását az önállóságban, a választás lehetőségében, a tanulás kiteljesedésében…
NÉMETH László adjunktus, Nyugat-magyarországi Egyetem, Földrajz és Környezettudományi Intézet

4

A kutatások szerint a természettudományos tantárgyak népszerűsége mélyponton van, a diákok nagy többsége elfordul a természettudományos pályáktól. A hanyatló érdeklődés legfőbb okaként a természettudományos tantárgyak oktatási módszerét teszik felelősnek.

A természettudományos tantárgyak népszerűségének növelésére, a tárgyak oktatására az oktatási módszerek változtatását javasolják a kutatók. A tevékenykedtető módszerek használatát, a kutatásalapú tanulást, a terepi vizsgálatokon, méréseken keresztül megvalósuló ismeretszerzést.

A teljes cikk itt olvasható.

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2019 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor