Tudta-e?
Mindenki tudja, hogy a spenót sok vasat tartalmaz, ezért aztán a szülők erőszeretettel erőltetik le gyermekeik torkán. Az igazság azonban az, hogy a spenót semmivel sem tartalmaz több vasat, mint bármely más zöldség. A félreértés még az 50-es évekből származik, amikor egy élelmiszerkutató rossz helyre tett egy tizedesvesszőt, így a vizsgálat eredménye tízszeres vastartalmat mutatott a valósághoz képest.

153. szám - 2017. június

Diákverseny

Megrendezték a XI. Ribár Béla Általános Iskolai Fizikaversenyt

Horgoson 2017. ápr. 1-én a Kárász Karolina Általános Iskolában 31 diák vett részt a Ribár Béláról elnevezett fizikaversenyen…
MUHI Béla | a szerző cikkei

3

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete a GENIUS tehetséggondozó mozgalom keretében tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Ribár Béla Álta­lános Iskolai Fizikaversenyt. Gondolkodtató, számításos, valamint kísérleti, kísérlet­elemező feladatokat oldottak meg a tanulók. A tudománytörténeti rész­ben Isaac Newton munkásságát kellett tudni. 2017-ben van a nagy tudós halálának 290. évfordulója.

A verseny célja a tehetségek felismerése, a tehetséggondozás serkentése, a természettudományos és műszaki ismeretek fontosságának a kiemelése. A rendezvényen bemutatkozhatnak a tehetségek, lehetőséget kaptak arra, hogy eljussanak a nemzetközi megmérettetésekre is. A Ribár Béláról elnevezett verseny hagyományosan a fizikatanárok szakmai találkozója is. Alkalom ez arra, hogy a tantervekről, a tankönyvekről, módszertani kérdésekről és a tanári továbbképzésekről lehessen hallani.

A teljes cikk itt olvasható.

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2019 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor