Tudta-e?
Egy élet alatt nagyjából hat elefánt súlyának megfelelő ételt fogyaszt el egy ember.

207. - 208. szám - 2021. december - 2022. január

Offlineból online marketing

2021-ben körülbelül 3,78 billió közösségi média felhasználót számlált az online tér és ez a szám évről-évre csak növekszik.
Bödő Marianna | a szerző cikkei

5

A virtuális tér, azon belül a közösségi média számos lehetőséget kínál a termékek és szolgáltatások népszerűsítésére, márkaépítésre, akciók és promóciók szervezésére és eladás ösztönzésre.

Nem csak a felhasználók, hanem a közösségi média platformok száma is egyre csak nő. A felületek érdeklődési körtől, a funkcióktól és az ott található tartalmaktól függően más-más célcsoportok elérését teszik lehetővé azoknak, akik a terméküket vagy a szolgáltatásukat ezeken a platformokon keresztül szeretnék népszerűsíteni.

Viszont az információs dömping és a médiazaj hatására az elmúlt években a felhasználók szokásai is változtak, ezzel együtt egyre nehezebben reagálnak a klasszikus hirdetésekre. Különböző kreatív tartalmak létrehozásával viszont a közösségi média olyan eszközöket tud nekünk biztosítani, amivel felkelthetjük a követőink, és ezzel együtt a vásárlóink figyelmét. Egy bevált és hatékony trend az offline szolgáltatások áthelyezése az online térbe.

1. ONLINE ESEMÉNY

A járványi ideje alatt felértékelődött minden online kommunikáció és az események nagy része is a virtuális térben valósult meg. A közösségi média platformok kiváló helyet biztosítanak online események szervezésére. Egyszerű, gyors, költséghatékony, hiszen szervezési és utazási költségek nélkül bárki szervezhet online eseményt.

2. OTTHONI ÉLMÉNY

Az ügyfelek és a vásárlók otthoni ellátása egy újabb kiváló bevételi forrást biztosit, a közösségi média pedig kiváló platform ezek népszerűsítésére. Itt nem csak a házhozszállítás lehetősége jöhet szóba, hanem adott esetben a termékeid és szolgáltatásod otthoni sajátkezű elkészítése. A COVID 19 járvány alatt pl. a budapesti Michelin-csillagos séf, Sárközi Ákos online videókban mutatta be, hogy az általuk házhoz szállított félkész ételeket, hogyan kell befejezni és fine dining tálalni. Egy igazi luxus élményt nyújtott, otthoni környezetben.

3. ÉLŐ VIDEÓK

Az élő videók még mindig nem mentek ki a divatból és még egy ideig nem is fognak. Jó időzítéssel sok látogatót tud hozni az oldalra, e mellett menthető, tehát miután véget ért a live, a videó fent marad az oldalon és bármikor visszanézhető.

4. HASHTAG (#)

Ez a kimondhatatlan nevű karakter, amely gyakran figyelmen kívül hagyható, a legjobb barátunk lehet különböző elköteleződések és kampányok szervezésekor. A márkához kapcsolódó egyedi hashtag használata össze gyűjti a rajongókat egy közös téma köré, és ha sikerül őket rávenni arra, hogy minél gyakrabban használják, nagyban növelheti a népszerűségünket a közösségi média felületein.

2. VIP ONLINE TAGSÁG

Ez lehet egy zárt csoport létrehozása vagy egy külön online felület a weboldalon, a lényeg, hogy ez nem mindenkinek szól. Csak exkluziv vásárlóknak, akik olyan további tartalmakat kaphatnak tőled, ami nem jár mindenkinek.

Semmi sem indokolja az offline események hanyagolását vagy az eladáshelyi promóciós tevékenységek mellőzését, viszont érdemes átgondolni, hogy akár a felsoroltak közül, akár újak kitalálásával, hogyan tudunk kreatívan jelen lenni a közösségi média felületein. A közösségi média kommunikáció alapja a kétirányú kommunikáció. Ha sikerül rávenned a követőidet, hogy minél több interakciójuk legyen az oldaladdal, annál sikeresebb kampányokat tudsz szervezni és a konkurenciát magad mögött tudni.

Forrás: https://later.com/blog/offline-to-online-marketing/

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor