Tudta-e?
...melyik a világ legrégibb városa? Jerikó. A Közel-Keleten, a Jordán völgyében épült, és már a Biblia is említi mint erős falakkal körülvett várost. I. e. 7800 táján keletkezett , többször lerombolták és újraépítették. Híres falai gyakran másfél méternyi szélességűre terebélyesedtek, még a felső peremüknél is. A Biblia szerint Józsué, aki Mózes halála után a zsidók kánaáni honfoglalásának vezére lett, és népét az Ígéret Földjére vezette, úgy foglalta el,hogy megparancsolta papjainak, fújjanak bele a kürtjeikbe.A kürtrivalgásra az öles városfalak összeomlottak.

145. szám - 2016. október 1.

Oktatás

Erdőpedagógia a Nyugat-magyarországi Egyetemen és a Weihenstephani Főiskolán

Az erdőpedagógia németországi eredetű környezeti nevelési tevékenység, de ma már Európa számos országában szerves része az erdőgazdálkodással foglalkozók közjóléti tevékenységének. Létrejöttét az erdészek/erdőmérnökök szerepkörének második világháborút követő változása hívta életre…
LAMPERT Bálint

9

A környezetvédelmemmel, környezeti neveléssel kapcsolatos problémák megoldására számtalan egyezmény, határozat született az elmúlt negyven évben. A megoldáshoz az egyezmények és határozatok jelentős feladatokat fogalmaztak meg az intézményeknek, az iskoláknak. Ezen kívül az iskolai munkát befolyásoló törvények, tantervek is hangsúlyozzák a környezettudatos magatartás szükségességét. A jó kezdeményezések ellenére a megoldás eseti, ezért tanulmányomban bemutatok egy hazai és egy német (bajor) kezdeményezést és eredményét, amely már több évtizede valósít meg hatékony környezettudatosságra nevelést.

A teljes írás itt olvasható

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor