Tudta-e?
Hány féle nyelvet beszélnek a földön? Minden egyes nép a maga nyelvét beszéli és ezen belül is számtalan nyelvváltozatot, nyelvjárást, tájnyelvet. Ezek száma valószínűleg több százezerre tehető, pontosan azonban nem tudjuk, mert még a nemzeti nyelv határvonalai sem állapíthatók meg egykönnyen. Ha a "jelentős mennyiségű ember" által beszélt nyelvek számát akarjuk meghatározni, akkor kb. 3500-at kapunk. A Biblia létező fordításaink a száma legalább 770.

133. szám - 2015. október

Spirulina

Az egészség forrása

A Spirulina egy Cyanophyta törzshöz tartozó, spirál formájú algafaj. Egyik legrégibb fotoszintetizáló élőlény, mely manapság sok egészségi probléma megoldásában segíthet…
MARINKOV Jelena biológia szakos egyetemi hallgató

13

A Spirulina vagy Arthrospira plantesis egy mikroszkopikus, fonalas kékalga (cianobaktérium). A Spirulina növénytani elnevezés arra utal, hogy „kicsi spirál”.

Bővelkedik a számunkra létfontosságú enzimekben, többek között az egyik leggazdagabb SOD (superoxid dismutáz) enzimforrás. Az SOD egy különleges hatású antioxidáns, az egyik leghatékonyabb szabadgyököket megfogó enzim.

A Spirulina mikroszkopikus vízinövény, több mint 500 millió éve van jelen a bolygónkon. Az emberi szervezet számára rendkívül értékes anyagok kombinációját tartalmazza.

A teljes cikk itt olvasható.

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2020 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor