Tudta-e?
...hogy az emberi testben keringő vér körülbelül egy perc alatt tesz meg egy teljes kört?

155. szám - 2017. augusztus

2. rész

Csak okosan?

Tanuláshoz használt okostelefon alkalmazások és a digitális oktatáshoz kapcsolódó vélemények felmérése 10-18 éves diákok körében
NÉMETH László adjunktus, ELTE Savaria Kémiai Tanszék, nemeth.laszlo@sek.elte.hu

8

A kutatások azt mutatják, hogy paradigmaváltás szükséges az oktatás módszertani kultúrájában, a váltásban döntő szerepet kell kapnia az új tanulási környezetnek, a munkáltató módszereknek és új eszköztárnak. A digitális technika fejlődése, a mobiltelefonok elterjedése elősegítheti ezt a folyamatot. Új lehetőségeket, az információkhoz való szabad hozzáférést, gyors visszaigazolást teremthet.

Megvizsgáltuk a lehetőségét a módszertani kultúra eszköztára okostelefon és tablet használatával történő bővítésének. Az eszköztár bővítését elsősorban a tanítás-tanulás folyamatában a tanórán kívüli tevékenységeknél (iskolanap, témanap, jeles napok, témahét) és az iskolán kívüli lehetőségek (erdei iskola, a terepgyakorlatok, a tematikus táborok, tanösvények kialakítása) során tartjuk fontosnak, mert ezen alkalmakkor nyújt konkrét valóságos tapasztalatokat a felelős, környezettudatos magatartás kialakítására.

A teljes írás itt olvasható.

Az első rész itt olvasható.

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor