Tudta-e?
Egy Ellen Church nevű fiatal hölgy meggyőzte a Boeing Air Transport embereit, hogy ápolói végzettsége és repülés iránti szeretete alkalmassá teszi őt arra, hogy az utasoknak segítsen vészhelyzetek esetén. Így aztán 1930-ban ő lett az első stewardess.

154. szám - 2017. július

Oktatás

XVII. Apáczai Nyári Akadémia

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete négy, 24 órás akkreditált nyári pedagógus továbbképzést szervez július 10-14-e és 17-21.-e között.

6

Az első héten Természettudományi szekció, valamint Történelem és magyarság címmel indul továbbképzés, a második héten pedig az Osztályfőnökök továbbképzését és a "Tapasztald, hogy továbbadhasd!" környezetnevelési programot tartjuk meg. Szállást és étkeztetést igény szerint biztosítunk. Jelentkezési határidő: 2017. július 1.

Dátum

Téma

Helyszín

2017. július 10-14. 

Természettudományi szekció

Fizika-kémia-biológia tanári és osztálytanítói továbbképzés a természettudományos műveltség fokozása céljából.
24 órás akkreditált képzés (24 pont).
Főszervező: Muhi Béla
Részletes program letöltése>>

Apáczai Diákotthon,
központi épület,
Újvidék, Ćirpanov u. 54.

2017. július 10-14. 

Történelem és magyarság

Magyar nyelvi, történelmi és kulturális továbbképzés tanároknak, osztálytanítóknak.
24 órás akkreditált képzés (24 pont).
Főszervező: Dulka Andor
Részletes program letöltése>>

Apáczai Diákotthon,
telepi épület,
Újvidék,
Bogdan Šuput u. 16.

2017. július 17-21. 

Osztályfőnöki program

Pszichológiai-pedagógiai továbbképzés tanároknak, osztálytanítóknak.
24 órás akkreditált képzés (24 pont).
Főszervező: Muhi Gabriella
Részletes program letöltése>>

Apáczai Diákotthon,
központi épület,
Újvidék, Ćirpanov u. 54.

2017. július 17-21. 

„Tapasztald, hogy továbbadhasd!”

Környezetnevelési és környezetvédelmi szakmai és módszertani továbbképzés osztálytanítók, óvónők és biológia szakos tanárok, illetve környezeti neveléssel is foglalkozó pedagógusok részére.
24 órás akkreditált képzés (24 pont).
Főszervező: Bertalan Zsuzsanna
Részletes program letöltése>>

Apáczai Diákotthon,
telepi épület,
Újvidék,
Bogdan Šuput u. 16.


A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete idén is meghirdeti az Apáczai Nyári Akadémia (ANYA) pedagógus továbbképzést. Négy, 24 órás akkreditált továbbképzést szervezünk július 10-14-e és 17-21-e között. Az első héten Természettudományi szekció, valamint Történelem és magyarság címmel indul továbbképzés, a második héten pedig az Osztályfőnökök továbbképzését és a „Tapasztald, hogy továbbadhasd!” környezetnevelési programot tartjuk meg. Szállást és étkeztetést igény szerint biztosítunk. Jelentkezési határidő: 2017. július 1.

A program szerint szakmai jellegű előadások hangzanak el, műhelymunkák és gyakorlatok lesznek. Az előadásokat rendre megbeszélés, illetve vita követi. Az előadók többsége egyetemi tanár vagy neves szakember, a többiek gyakorló pedagógusok. Korszerű didaktikai és multimediális eszközöket alkalmaznak az előadások során, lesznek műhelymunkák, számítógépes animációk is. Az előadások különböző témái kapcsán hallgatóink első kézből értesülnek egy-egy tárgykör időszerű állapotáról, megismerik az új törekvéseket, kutatási irányokat, új szakszavakat, oktatási módszereket. A programváltoztatás jogát fenntartjuk, a naprakész program mindig a honlapon érhető el!

A továbbképzés részét képezik a fakultatív programok is, mint a kirándulás, a könyvbemutatók, a filmvetítések és neves személyek bemutatása, illetve a velük való beszélgetés. Az oktatási jellegű témák mellett kapcsolatokat építő, valamint kulturális és szórakoztató programokat is tervezünk. A résztvevők szakkönyveket, nyomtatványokat és elektronikus formában szakmai jellegű anyagokat vihetnek magukkal. A látogatók rendelkezésére áll a diákotthon számítógépterme és a VMPE a gazdagon felszerelt könyvtára is.

A továbbképzések helyszíne az újvidéki Apáczai Diákotthon központi (Újvidék, Ćirpanov u. 54.) és telepi (Bogdan Šuput u. 16.) épülete. A részvételi díj vajdaságiaknak 1200 dinár, amit a helyszínen lehet fizetni. A határon túliaknak a továbbképzések ingyenesek. Az útiköltséget nem áll módunkban megtéríteni. A résztvevőket vasárnap estétől kezdve fogadjuk.

Jelentkezni a következő lap kitöltésével lehet: JELENTKEZÉSI LAP LETÖLTÉSE>>

A kitöltött jelentkezési lapot küldjék el egyesületünk levelezési címére ( VMPE, Ćirpanova 54., 21000 Novi Sad, Szerbia ), vagy elektronikus formában a villámposta címünkre ( nsvmpe@gmail.com ). A borítékot, illetve az e-mail tárgyát kérjük jelöljék meg „ANYA jelentkezés” felirattal. További információkért érdeklődjön a +381 (0) 21 548259-es telefonszámon (munkanapokon 8-14 óráig), vagy a nsvmpe@gmail.com villámposta címen.

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor