Tudta-e?
Egy Ellen Church nevű fiatal hölgy meggyőzte a Boeing Air Transport embereit, hogy ápolói végzettsége és repülés iránti szeretete alkalmassá teszi őt arra, hogy az utasoknak segítsen vészhelyzetek esetén. Így aztán 1930-ban ő lett az első stewardess.

133. szám - 2015. október

Miért fontos a tanárok iskolai elégedettsége, jólléte?

Amennyiben rendelkezik a pedagógus elégedettséggel, jólléte átélésével, boldogságra, örömre való készséggel, úgy a pedagógiai munkáját hatékonyabban képes végezni. Tanítványai számára egyéni szükségletükre orientált érzelmi nevelést képes nyújtani…
Dr. RÉTHY Endréné

9

E kérdés első pillanatra teljesen formálisnak tűnhet, hiszen evidens a hatékony  nevelés, oktatás szempontjából, hogy azt olyan pedagógusok végezzék, akik magas EQ-val, érzelmi intelligenciával rendelkeznek, így érzelmileg kiegyensúlyozottak, érzelmeiket ellenőrzésük alatt tartják, elégedettek, boldogságra képesek, s ezáltal megfelelően vonzó, követendő mintát nyújtanak tanítványaiknak. Azt jelenti tehát, hogy elégedettek maguk is választott szakterületükkel, a pedagógusi munkával. Ezen egyértelmű megállapítás mellett azonban két szempont áttekintő mérlegelése is fontos lehet témánk szempontjából.

Egyrészt a tanulói szempontokat, miért jó számukra, ha tanáraik elégedettek, magas érzelmi intelligenciával rendelkeznek? 

Másik szempont a tanári szempont, annak végiggondolása, hogy milyen szakmai hozadéka lehet önmaga számára annak, hogy elégedett, jólléttel bír, s képes a boldogságra.

A teljes cikk itt olvasható.

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2023 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor