Tudta-e?
Az eszkimók által lakott hókunyhók sokkal hatékonyabb védelmet nyújtanak a modern hadseregek által használt barikádoknál. Sőt, majdnem teljesen láthatatlanok felülről nézve és infravörös kamerákkal sem vehetők észre a bent tartózkodók.

136-137. szám - 2016. január, február

Iskola a magasban

A Százak Tanácsának 17. tanulmánykötete 2015 júniusában jelent meg Iskola a magasban címmel. A Tanács 30 tagja fogalmazta meg véleményét elismerően és javítandó szándékkal az iskoláról, a tanári pályáról, a követendő értékekről, a műveltségről, a vallásról, önazonosságunkról, a megmaradásról…
Dr. KOVÁTS-NÉMETH Mária

14

Több éves előkészítő munka – kerekasztal konferenciák, a fiatalok körében szervezett, a tankönyvekben nem, vagy helytelenül szereplő kérdésekről tartott előadások – eredményeként jelent meg 2015 júniusában az Iskola a magasban, a Százak Tanácsának 17. tanulmánykötete dr. Szijártó István gondozásában. Németh László mottóul választott gondolata a Százak Tanácsa vállalt feladatait jellemzi: „Meg kell teremteni a nép Eötvös Collegiumát, - hogy az egész társadalmat a magasabb műveltségi igények iskolájává tegyük…”

A teljes cikk itt olvasható

Dr. Kováts-Németh Mária egyetemi magántanár

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2021 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor