Tudta-e?
Hogyan táplálkozik a húsevõ növény? Ezeknek a nönyeknek a leveleik végén tömlõszerû kitüremkedés van, amit kancsónak hívunk. A széle többnyire színes, hogy a rovarokat magához csalogassa. Ha ügyetlenek, a kancsó peremén megcsúsznak és a tömlõ mélyére pottyannak, ahol beleragadnak a lefelé álló ragadós szõrszálakba. A fogságba esett rovarok elpusztulnak a kancsó mélyén és felbomló testükbõl táplálkozik a növény.

220-221. szám - 2023. január-február

Az olvasóvá nevelés alapjai

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének szervezésében kilencedik éve tart a Tudomány- és művészettörténeti múltunk bemutatása című ismeretterjesztő előadássorozat.

4

Az elmúlt években számos előadás lett szervezve Vajdaság különböző településein, ahol népszerű és aktuális tudományos és ismeretterjesztő témakörök lettek bemutatva. Az előadásokat sikeres szakemberek, tanárok, orvosok, pszichológusok, mérnökök tartották, de pályakezdő, fiatal diplomások is fel lettek kérve egy-egy előadás megtartására. A programot a magyarországi Nemzeti Kulturális Alap támogatja, szervezője Dr. Muhi B. Béla, egyetemi tanár.

Az előadások egy része az interneten is megtekinthető, a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének Youtube csatornáján (https://www.youtube.com/channel/UCzRrxQaYWVi6con-7M845cQ).

Legutóbb Dr. Kulcsár Sarolta tartott elődást "Az olvasóvá nevelés alapjai" címmel.

Az előadás első része itt tekinthető meg: https://youtu.be/OsqTzSu1o5s

A második rész pedig itt: https://youtu.be/eYfG2Ux1mL4

 

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor