Tudta-e?
...hogy honnan ered az óperenciás tenger kifejezés? A honfoglaláskor Magyarországhoz tartozott egy rész a mai Aausztria és Morvaország területéből. Itt folydogált az Ober-Enns folyó,ami az országunk határát jelentette akkoriban. Valószínűleg az erre vetődő vándorlegények rosszúl ejtették ki az Ober-Enns nevét, s amikor hazatértek messzi útjukról, arról meséltek,hogy túl jártak még az "Óperencián is"

204. szám - 2021. szeptember

Ismeretterjesztő előadások

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének szervezésében nyolcadik éve tart a Tudomány- és művészettörténeti múltunk bemutatása című ismeretterjesztő előadássorozat.

1

Az elmúlt években számos előadás lett szervezve Vajdaság különböző településein, ahol népszerű és aktuális tudományos és ismeretterjesztő témakörök lettek bemutatva.

Az előadásokat sikeres szakemberek, tanárok, orvosok, pszichológusok, mérnökök tartják, de pályakezdő, fiatal diplomások is fel lettek kérve egy-egy előadás megtartására.

2021. szeptember 6-án, Becsén, a Közgazdasági kereskedelmi középiskolában Galgó Ferenci Andrea, közgazdász-tanár tartott előadást Az Euró története címmel, illetve szeptember 9-én A turizmus gazdasági lehetőségei címmel. Az előadásokon több mint húsz diák vett részt.

2021. szeptember 17-én Zentán összesen négy előadás lett megtartva a következő témakörökben:
Dr. Muhi B. Béla: Elérkezett a digitális gazdaság kora?
Dr. Lengyel László: Digitális megoldások a mezőgazdaságban
Szávai Attila, doktorandusz: A digitális gazdaság előnyei és veszélyei
Dr. Kulcsár Sarolta: Digitalizálódik az oktatás: online tananyagok és tanfolyamok

 

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2021 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor