Tudta-e?
Ha a cápa nevét halljuk, már látjuk is magunk előtt, hogyan marcangolja szét az embert. A több száz cápa fajból azonban csak 4 – 5 támad az emberre. Ilyen például a tigris – és a nagy fehér cápa. Évente az egész világon 60 cápatámadás történik, több mint a felét azonban ember provokálja…és ebből 2 – 3 halálos.

204. szám - 2021. szeptember

Ismeretterjesztő előadások

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének szervezésében nyolcadik éve tart a Tudomány- és művészettörténeti múltunk bemutatása című ismeretterjesztő előadássorozat.

2

Az elmúlt években számos előadás lett szervezve Vajdaság különböző településein, ahol népszerű és aktuális tudományos és ismeretterjesztő témakörök lettek bemutatva.

Az előadásokat sikeres szakemberek, tanárok, orvosok, pszichológusok, mérnökök tartják, de pályakezdő, fiatal diplomások is fel lettek kérve egy-egy előadás megtartására.

2021. szeptember 6-án, Becsén, a Közgazdasági kereskedelmi középiskolában Galgó Ferenci Andrea, közgazdász-tanár tartott előadást Az Euró története címmel, illetve szeptember 9-én A turizmus gazdasági lehetőségei címmel. Az előadásokon több mint húsz diák vett részt.

2021. szeptember 17-én Zentán összesen négy előadás lett megtartva a következő témakörökben:
Dr. Muhi B. Béla: Elérkezett a digitális gazdaság kora?
Dr. Lengyel László: Digitális megoldások a mezőgazdaságban
Szávai Attila, doktorandusz: A digitális gazdaság előnyei és veszélyei
Dr. Kulcsár Sarolta: Digitalizálódik az oktatás: online tananyagok és tanfolyamok

 

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor