Tudta-e?
hogy az USA-ban az 50 tagállamból 35-ben a törvény kötelező AIDS-szűrést tartalmaz, sőt New Yorkban 1997-től már az újszülötteket is kötelezően vizsgálják?

159-160. szám - 2017. december - 2018. január

Tehetséggondozás: felismerés, támogatás

Tudás, tehetség, támogatás. Egy könyv, mely kiválóan összegzi a tehetséggondozás elméletének fő kérdéseit, és nagyon jól szemlélteti - vajdasági konkrét példákkal - a tehetséggondozás gyakorlati megvalósításának lehetőségeit…
Dr. habil KOVÁTS-NÉMETH Mária könyvismertetője

15

Muhi Béla: Tudás – Tehetség – Támogatás. A tehetséggondozás elmélete és gyakorlata. Thurzó Lajos Művelődési – Oktatási Központ, Zenta, 2013. 150 o. A kötet a Nemzeti Tehetség Program keretében a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával jelent meg.

A közelmúltban ünnepelték Újvidéken az 1895 óta iskolaként működő, mai nevén Svetozar Marković Gimnázium fennállásának 50. évfordulóját. Az intézmények kiemelkedő eseményei fontos szerepet tölthetnek be diákjaik identitásában, az elődök megbecsülésében, a tanárok példamutató életvitelének és példamutató munkásságának megismertetésével.

A magyar gyökerekkel rendelkező gimnázium kiváló tanára Muhi Béla, okleveles fizikus, fizika- és kémiatanár, munkásságának szerves része a közösségért végzett tevékenység. A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének alapító alelnöke, a Vajdasági Magyar Tankönyv Tanács elnöke, a GENIUS Tehetséggondozó Mozgalom létrehozója és elnöke, az Apáczai Nyári Akadémia, a pedagógusok akkreditált tanártovábbképzések egyik főszervezője, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács tagja, s nem utolsósorban a szülővárosában, Zentán működő budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Kar Határon Túli Levelező Tagozatának konzulens tanára.

Muhi Béla tollából jelent meg az a könyv, mely kiválóan összegzi a tehetséggondozás elméletének fő kérdéseit, és nagyon jól szemlélteti - vajdasági konkrét példákkal - a tehetséggondozás gyakorlati megvalósításának lehetőségeit. A kötet címe – Tudás – Tehetség – Támogatás – önmagában jelzi, hogy ezek a fogalmak feltételezik egymást, hogy kiteljesedésük feltételrendszerében jelentős szerepe van az adottságnak, a családnak, az iskolának, a támogató, lehetőséget teremtő szervezeteknek…

A teljes írás itt olvasható.

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor