Tudta-e?
...hogy melyik a legnagyobb állat a világon? A kék, vagy óriás bálna, amely megnõhet 30 méter hosszúra is, súlya pedig 135 ezer kg lehet. Ezt úgy képzeljék el, mintha egy óriási mérleg egyik serpenyõjében ülne a bálna, a másikban pedig 22 nagy elefántbika kuporogna. Így lenne a mérleg egyensúlyban. A bálnák emlõsállatok, a tengerek lakói. Kicsinyeik is óriások, a kék bálna születésekor 7 méter hosszú és 7 ezer kg súlyú.

198-199. szám - 2021. március-április

Húsvét 2021.

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe. Az Újszövetség szerint Jézus pénteki keresztre feszítése után a harmadik napon, vasárnap feltámadt…
MUHI Béla | a szerző cikkei

6

Dr. Szijártó István küldi:

SURSUM CORDA!

Százak Tanácsa a bizakodás és a remény csapataként, a ma kétszeresen is böjtben élő magyarsághoz azzal az üzenettel fordul, hogy mindenki gondolja végig közös felelősségünket az Életért. A gyűlölet szítása és a viszálykodás mindenkit elvakít. Le kell borulnunk az élet csodája előtt, segítenünk kell egymást, hogy emberibb módon élhessünk. A XX. században két világháború és két totális diktatúra rombolta életünket, de lelkünket megőriztük. A népek nagy vizsgáinak óráiban megmaradni nem jog, fegyver, gazdagság, hanem a lélek erejének kérdése. Nemzetünknek ragaszkodni kell valódi értékeinkhez, s a tudáshoz: bárhol éljünk is, mi összetartozunk. Húsvét  a hívő ember számára Isten végtelen erejének ünnepe. Et resurrexit tertia die. A feltámadás bizonyossága adjon békét és nyugalmat földi életünkben, adjon erőt minden magyarnak és a világ jóakaratú embereinek!

Dr. Bergerné Jakab Emese küldi:

A Világ most lelassul, elnémul. Mindenki lehetőséget kap ebben a csendben Önmagába nézni úgy igazán és mélyen. Családok lesznek, vagy már vannak összezárva, ébresztőképpen, hogy épp ideje csak egymásra figyelni. Játszani a gyerekeinkkel, meghallgatni őket, mesélni nekik.
És persze a felnőtteknek ugyanúgy. Munka nincs, pénz nincs, a pazarló életmód most megszűnik létezni. Most derül ki igazán, ki kire számíthat, az emberek magukra maradva vajon segítik-e egymást, összetartanak, vagy még a bajban is tapossák tovább a másikat.
Lelassulva könnyebben észre fogod venni, mi a Valódi érték az életedben.
Mi a Valóság és mi az illúzió. Hogyan éltél eddig, s mi az, amire szíved legmélyén vágysz. Sokan fognak otthonról tanulni, dolgozni. Most talán erre is ráébrednek az emberek, hogy így is lehet, hiábavaló az állandó rohanás. A lélek próbája ez a nehéznek tűnő időszak, amikor eldől, hogy ki merre folytatja Útját. Elsüllyedve a félelem homályától vagy felülemelkedve a szeretet által. Nézzétek a szívetekbe, és tartsatok ki, hisz semmi sem történik véletlenül! 

Ez most az első igazi nagy próbája a Világ Ébredésének.

Vigyázunk egymásra!

Dr. Németh Mária küldi:

„Harmadnapon

És fölzúgnak a hamuszín egek,
hajnalfele a ravensbrücki fák.
És megérzik a fényt a gyökerek
És szél támad. És fölzeng a világ.
Mert megölhették hitvány zsoldosok,
és megszűnhetett dobogni szíve -
Harmadnapra legyőzte a halált.
Et resurrexit tertia die.”
                                Pilinszky János

 

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor