Tudta-e?
A civilizáltnak nevezett világ elmúlt 3500 év történelmét végignézve csak 230 békés évet számolhatunk össze.

126. szám - 2015. március

Előadás

Evolúció vagy teremtés

Új programsorozat indul Újvidéken a Forum kiadóházban: Szeminárium az élet és a hit kérdéseiről. Az első rész 2015. március 9-én 19.30 órakor kezdődődik, az est témája az élet kialakulásának körülményeit boncolgatja...
MUHI Béla | a szerző cikkei

11

Tisztelettel hívjuk fel a figyelmet egy rendezvényre, mely 2015. március 9-én 19.30 órakor kezdődik Újvidéken a Forum kiadóház (Vojvoda Mišić utca 1. szám) 4. emeleti tanácstermében. A szemináriumnak mondott beszélgetés témája az élet keletkezésének misztériuma. A tudósok egy része lehetségesnek tartja, hogy az élettelen anyagból spontán létrejöhetett az élő anyag, majd az élet a Darwin-féle evolúciós elmélet szerint fejlődött tovább. Mások, elsősorban a vallások hívei a teremtéselméletben hisznek, de vannak kreacionista nézetek is. A beszélgetés, a vita során bárki elmondhatja a véleményét. A rendezvényre tudományos szakembereket, papokat, lelkészeket is várnak, ugyanakkor a szervezők számítanak a diákok, az egyetemi hallgatók részvételére is. Moderátor Muhi Béla fizikus, szaktanár lesz. Szervezők és támogatók: az Élet Kertje Polgárok Egyesülete, a Szerbiai Kolping Társaság, a Magyar Szó Kft., a GENIUS tehetséggondozó mozgalom és a Fókusz ismeretterjesztő és tudománynépszerűsítő elektronikus folyóirat (fokusz.info) szerkesztősége.

A téma felvezetéséhez ennyit: Bill Clinton amerikai elnök 2000. június 26-án így gratulált azoknak a szakembereknek, akik elvégezték az emberi genom feltérképezését: „Elkezdtük megtanulni azt a nyelvet, amit Isten használt, amikor az életet teremtette. Egyre nagyobb csodálattal tekintünk arra a szépségre és összetettségre, ami ezt az isteni és szent ajándékot jellemzi.”


Michelangelo: Ádám teremtése

 

Kapcsolódó cikkek

ISSN 2334-6248 - Elektronikus folyóiratunk havonta jelenik meg. ©2024 Fókusz. Minden jog fenntartva!
Design by predd | Code by tibor